„Venus a fost ignorată de NASA de atât de mult timp. Este, într-adevăr, un mare păcat", a declarat Sarah Stewart Johnson, astronom și șef al laboratorului Johnson Biosignatures de la Universitatea Georgetown. 

În atmosfera toxică a planetei Venus, oamenii de știință au descoperit semne chimice bizare care ar putea ascunde viața, scrie site-ul Japan Times.

Citeste si: Un val de aer rece lovește România. Unde se va înregistra ZERO grade

Dacă descoperirea este confirmată de observații suplimentare ale telescopului și de viitoarele misiuni spațiale, atenția oamenilor de știință s-ar putea întoarce asupra unuia dintre cele mai strălucitoare obiecte de pe cerul nopții.

Citeste si: VIDEO- Cum arată Magistrala 5 din Drumul Taberei și care sunt cele 10 stații noi de metrou- FOTO

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Venus, numită după zeița romană a frumuseții, găzduiește temperaturi de sute de grade și este învelită de nori care conțin picături de acid sulfuric coroziv. Puțini s-au gândit că planeta stâncoasă ar putea fi un habitat pentru viață.

În schimb, de zeci de ani, oamenii de știință au căutat semne de viață în altă parte, de obicei privind spre Marte și mai recent la sateliții Europa, Enceladus și alte luni înghețate ale planetelor uriașe.

Citeste si: Horoscop 16 septembrie 2020. Miercurea neagră. Mari probleme pentru o zodie

Astronomii au detectat pe Venus o substanță chimică- fosfina 

Astronomii, care au raportat descoperirea într-o revistă de specialitate spun că nu au colectat exemplare de microbi venusieni și nici nu au făcut fotografii. Dar cu ajutorul unor telescoape puternice au detectat o substanță chimică- fosfină- în atmosfera groasă a lui Venus.

După multe analize, oamenii de știință afirmă că prezența a ceva viu este singura explicație pentru sursa substanței chimice.

Unii cercetători pun la îndoială această ipoteză și, în schimb, sugerează că gazul ar putea rezulta din procese atmosferice sau geologice inexplicabile pe o planetă care rămâne misterioasă.

Dar descoperirea va încuraja, cu siguranță, unii oameni de știință planetari să se aplece cu mai mult interes asupra planetei Venus.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

„Este o descoperire uimitoare și venită „din senin”, a spus Sara Seager, om de știință la Institutul de Tehnologie din Massachusetts și autor al lucrărilor (una publicată în Nature Astronomy și alta trimisă jurnalului

Astrobiology).

„Cu siguranță, descoperirea va alimenta mai multe cercetări cu privire la posibilitățile de viață în atmosfera lui Venus.”

„Știm că este o descoperire extraordinară”, a declarat Clara Sousa-Silva, astrofizician molecular la Universitatea Harvard, ale cărei cercetări s-au concentrat pe fosfină și este un alt autor. „Au existat o mulțime de zvonuri despre fosfină ca gaz de biosemnătură pentru exoplanete”, spune omul de știință referindu-se la căutarea de viață în sistemul solar.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si