Oamenii legii ai departamentului de Poliție de frontieră au identificat și controlat pe sensul de intrare în România o mașină la volanul căruia se afla un cetățean ucrainean în vârstă de 32 de ani.

În cotiera autoturismului au fost identificate, ascunse și nedeclarate, un pistol cu gaze Makarov, calibru 4,5 mm, și 269 proiectile aferente, notează jurnaliștii de la Mediafax. 

Citește și: VIDEO-EXCLUSIV: Robotul ION în platoul Știrilor Kanal D/ Specialist:”Noi descoperim prin ajutorul lui ION cum credem că putem să ducem țara la nivelul următor”

Oamenii legii de la departamentul de frontieră, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin, efectuează în aceste momente cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă calificată, iar pistolul și proiectilele au fost ridicate în vederea continuării verificărilor.

Inspectori vamali, trimiși în judecată de DNA, după ce ar fi primit aproape 40.000 de lei de la doi oameni de afaceri

Doi inspectori vamali au fost trimiși în judecată pentru că ar fi primit aproape 40.000 de lei de la doi oameni de afaceri. Cei doi aveau sarcina de a debloca două containere cu măști de protecție neconforme.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Doi inspectori vamali au fost trimiși în judecată de comisarii Direcției Naționale Anticorupție  (DNA). Aceștia au fost acuzați că ar fi primit aproximativ 40.000 de lei de la doi oameni de afaceri pentru a debloca două containere cu măști de protecție neconforme importate din China.

Citește și: Incredibil ce au scos la vânzare patronii unui restaurant din Japonia! Fac tot posibilul pentru a atrage turiștii

Potrivit DNA, procurorii au dispus trimiterea în judecată a lui Daniel Cojocaru, la data faptelor inspector vamal în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Galaţi- Biroul Vamal de Frontieră Constanţa Sud, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, în formă continuată, complicitate la fals intelectual, (două infracţiuni), lui Dorel Emanuel Petcu, la data faptelor inspector vamal în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Galaţi- Biroul Vamal de Frontieră Constanţa Sud pentru săvârşirea a două infracţiuni de fals intelectual, a administratorului unei societăţi comerciale, pentru complicitate la luare de mită şi directorul unei firme pentru dare de mită  în formă continuată.  

Citește și: Povestea unei familii de români care dețin un hotel în Italia/”Am mers în permanență în căutarea produselor locale”

DNA a precizat că Dorel Emanuel Petcu ar fi falsificat două declarații vamale în care ar fi consemnat că ar fi efectuat controlul fizic al mărfurilor menționate. Totuși, în realitate controlul fizic ar fi fost efectuat de către inspectorul vamal Daniel Cojocaru.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti.

Citește și: EXCLUSIV: Cum va fi vremea în luna aprilie?/ ANM: ”Marți seara ajungem la o vreme deosebit de rece pentru data din calendar”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si