Close sidebar
Close sidebar

Descoperire îngrijorătoare despre noul coronavirus. Mai importantă decât vârsta este ...

Un studiu recent confirmă ceea ce datele statistice culese din spitale în pandemia de coronavirus au arătat destul de clar până acum: o categorie de pacienți este expusă celui mai mare risc de mortalitate.

R.I.,


DISTRIBUIE
acest articol

Persoanele obeze prezintă un risc ridicat de a suferi forme grave de COVID-19, conform unui studiu recent, citat marţi de agenţia Xinhua.

„La câteva luni de la startul pandemiei COVID-19, riscul crescut pe care îl prezintă acest virus pentru persoanele care suferă de obezitate nu ar putea fi mai clar”, a declarat Francois Pattou, directorul Departamentului de Chirurgie Generală şi Endocrină de la Spitalul Universitar din Lille, Franţa. 

Citeste si: Județul care a depășit Capitala în bilanțul noilor cazuri de coronavirus. Zi neagră pentru România

Doar un pacient din zece care au ajuns la Terapie Intensivă din cauza COVID-19 se încadra în intervalul de greutate corporală sănătoasă, potrivit studiului condus de doctor Francois Pattou, directorul Departamentului de Chirurgie Generală şi Endocrină de la Spitalul Universitar din Lille, Franţa.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Andra Volos de la „Puterea Dragostei” s-a făcut de râs. Bruneta are probleme cu dantura, iar fanii au observat totul

Aproximativ o jumătate dintre cei 124 de pacienţi internaţi la ATI din eşantionul de persoane cu COVID-19 erau obezi, iar majoritatea celor rămaşi erau supraponderali.

Prin comparaţie, într-un grup de control de 306 pacienţi internaţi la terapie intensivă din alte motive, fără COVID-19, doar „un sfert aveau obezitate sau obezitate severă; un alt sfert erau supraponderali, iar circa jumătate se încadrau în intervalul de greutate sănătoasă”, potrivit studiului condus de Pattou.

Citeste si: Alocații mai mari pentru copii de astăzi. Câți bani vor primi în fiecare lună

„Datele noastre demonstrează că riscul de a se ajunge la forme mai grave de boală creşte odată cu IMC (indicele de masă corporală- n.r.), până la punctul în care aproape toţi pacienţii cu COVID-19 de la terapie intensivă vor ajunge (conectaţi) la un ventilator”, a precizat medicul, potrivit Agerpres.

Constatările acestui studiu vor fi prezentate în cadrul ediţiei din acest an a Congresului european şi internaţional asupra obezităţii (ECOICO 2020), desfăşurată online în contextul pandemiei, în perioada 1-4 septembrie, potrivit paginii oficiale a evenimentului.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI