Close sidebar
Close sidebar

Descoperire majoră împotriva COVID-19. Nu te mai poți îmbolnăvi

Nivelul potrivit de umiditate a aerului ar putea fi o armă în lupta cu COVID-19. Umiditatea relativă influențează puternic răspândirea virusurilor printre oameni. Camerele uscate și aerul condiționat cresc riscul de infecție, este concluzia la care au ajuns cercetătorii indieni și germani.

R.I.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Oamenii de știință spun că este necesară adoptarea unor standarde privind nivelul de umiditate din clădirile publice și din mijloacele de transport în comun.

În aceste condiții, cercetătorii recomandă menținerea unei umidități optime între 40 și 60%.

Citeste si: Țara care a introdus din nou toate restricțiile. "Ne temem de noul val de coronavirus"

Ce se întâmplă în locurile cu umiditate mare

În locurile cu aer umed, picătura virală- care conține apă, săruri, substanțe organice și virusuri- crește, se îngreunează și cade mai repede. Astfel, scade riscul ca alte persoane să inhaleze picăturile infecțioase.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Citeste si: Semnele că ai avut deja COVID-19 și n-ai avut nicio bănuială. Ce trebuie să faci rapid

În schimb, în aerul uscat, picăturile se micșorează prin evaporare, devin mai ușoare, ajung mai departe și plutesc mai mult în aer. Ar putea fi o explicație și pentru creșterea din ultima vreme a cazurilor de infecție în țările europene, unde este vară.

Citeste si: 22 milioane de cazuri de coronavirus în lume. Mesajul transmis de directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii

Bilanț negru coronavirus, sâmbătă 22 august. Un nou record de pacienți la ATI

Bilanț negru coronavirus, sâmbătă 22 august. Numărul pacienților internați la Terapie Intensivă a treecut azi de pragul de 500 de bolnavi, în condițiile în care numărul maxim de paturi ATI la nivel național este de 1000.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.189 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV- 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 

Citeste si: Daiana de la „Puterea Dragostei”, ipostază neașteptată. Vezi cum a fost surprinsă bruneta

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI