Close sidebar
Close sidebar

Descoperire revoluționară în medicină! Această boală mortală poate fi depistată cu 4 ani înainte printr-o simplă analiză

Un test de sânge experimental depistează cancerul cu patru ani înainte de primele simptome. Analiza determină alterări ale ADN-ului, care pot duce la cancer.

Catalina Popa,


DISTRIBUIE
acest articol

Cercetătorii de la Universitatea din California au realizat testul sanguin pe 123.000 de oameni, cărora le-au fost recoltate probe de sânge, pe parcursul a 10 ani.
Doctorul Bogdan Gafton, de la Institutul de Oncologie din Iași, explică de ce este atât de importantă diagnosticarea timpurie a maladiei.

Citeste si: Medicul Copciag, adevărul despre paturile de la secțiile ATI: "Un pat de spital rămâne liber doar când MOARE un pacient"

Testul acesta de care vorbim n-o să ne zică dacă pacientul va face sau nu cancer, ci ne va spune dacă are cancer într-o etapă inițială, într-o etapă în care șansele de vindecare sunt mult mai mari decât dacă această neoplazie s-ar detecta într-un stadiu simptomatic. Și cu siguranță ar crește foarte mult șansele de vindecare ale pacientului respectiv. Un tratament care este aplicat într-un stadiu incipient al bolii are șanse să vindece pacientul într-o proporție mult mai mare și, mai mult, să fie mai puțin nociv pentru pacient, mai ușor de suportat, spune medicul român.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Citeste si: Un nou avertisment de la OMS: Au anotimpurile vreun impact asupra evoluţiei pandemiei de COVID-19?

Citeste si: Incendiu puternic la un restaurant din Otopeni

În lume, în 2018, au fost înregistrate peste 17 milioane de cazuri noi de cancer, conform unui raport publicat de Organizația Mondială a Sănătății. Specialiștii OMS estimează că numărul cazurilor de cancer vor crește cu 60% în următorii 20 de ani, dacă nu se adoptă măsuri concrete de combatere a bolii.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI