Acesta este robotul capabil sa detecteze cu ajutorul ultrasunetelor si colecteze minele antipersonal din plastic, care mutileaza sau ucid civili in zonele de razboi.

George Toderascu- inventatorul robotului: Vazand un reportaj pe internet cu problematica intalnita in razboi, m-am gandit sa fac un aparat care sa detecteze minele din plastic, deoarece acestea sunt foarte greu de detectat. Minele din plastic sunt mici, si chiar daca sunt mici, pot ucide un om, sau ranindu-l.

Citeste si: Motivul incredibil pentru care britanicii nu au permis repatrierea trupului lui Tudor Simionov, românul ucis de Anul Nou, în fața unui club din Londra

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

George Toderascu, autorul inventiei revolutionare, este student in anul al II-lea, la Facultatea de Inginerie din Galati. Pasionat de programarea pe calculator, tanarul a construit masinaria care se poate dovedi revolutionara pentru armata. Minele antipersonal din plastic sunt mult mai greu de descoperit decat cele obisnuite, dar si mai periculoase, pentru ca plasticul ramane in corp, fiind imposibil de detectat la radiografie.

George Toderascu- inventatorul robotului: Este facut din materiale pe care le-am gasit la gunoi: motorase si lanturi, pinioane.

Florin Bogdan Marin- coordonatorul Cercului Stiintific de Informatica Aplicata in Ingineria Materialelor: A fost ajutat in cadrul Cercului Stiintific de Informatica Aplicata si a fost o munca de echipa, dar el a realizat fizic platforma si el s-a ocupat in exclusivitate de acest proiect.

Robotul a fost testat folosindu-se o mina imprimata 3D, ingropata in zapada. Acesta va fi programat sa sape in jurul minelor antipersonal dupa ce au fost localizate, astfel incat sa fie apoi dezamorsate de pirotehnisti.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si