Neurologii au criticat liniile directoare pentru îngrijirea celor aflați în stare vegetativă în spitale și case de bătrâni, argumentând că nu recomandă utilizarea tehnologiilor de scanare a creierului pentru a detecta conștiința.

Savanții susțin că mii de pacienți cu tulburări de conștiență prelungite (PDOC)- despre care se crede că nu au activitate cerebrală- sunt, de fapt, conștienți de mediul înconjurător, scrie Daily Mail.

Citeste si: Avertisment: următoarea variantă a SARS-COV2 ar putea fi super-letală

Studiu revoluționar despre conștiența din starea vegetativă  

Studiile anterioare au arătat că utilizarea de scannere RMN sau electroencefalograme- un instrument de monitorizare care utilizează electrozi- poate detecta conștiința la unii pacienți despre care se crede că nu știu ce se întâmplă în jurul lor.

Tehnicile includ solicitări către bolnavi să vizualizeze oameni sau obiecte, acțiuni care activează diferite zone ale creierului. De asemenea, analizează dacă tiparele creierului lor în timp ce vizionează un film se potrivesc cu cele măsurate la persoane pe deplin conștiente.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: OMS: Varianta Delta de coronavirus nu-i vizează în mod specific pe copii

Trei experți- profesorul Neil Scolding, de la Universitatea din Bristol, Adrian Owen, de la Western University din Canada și John Keown, de la Universitatea Georgetown din SUA – susțin că ar putea exista până la 25.000 de pacienți în stare vegetativă în Marea Britanie.

Aceștia au transmis o scrisoare către publicația Times susținând că Royal College of Physicians (RCP) – Colegiul Regal al Medicilor din Regat, ar trebui să-și revizuiască poziția față de bolnavii în stare

vegetativă din motive științifice, etice și juridice.

Pacienții ar putea fi ajutați să își exprime opiniile și sentimentele 

„Cercetările remarcabile care utilizează neuroimagistica au arătat că aproximativ 20 la sută dintre pacienții etichetați ca PDOC sunt, de fapt, pe deplin, sau cel puțin parțial, conștienți”.

În lucrarea lor, publicată în revista Brain, ei spun că detectarea conștiinței la astfel de pacienți le-ar putea permite acestora să își exprime opiniile și sentimentele. Ar putea chiar ajuta la determinarea dacă au capacitatea mentală de a lua decizii cu privire la îngrijirea lor.

Ca reacție, Colegiul Medicilor din Marea Britanie a spus: „Acesta este un domeniu al medicinii aflat în evoluție, în continuă revizuire”.

De asemenea, Colegiul medicilor a precizat că dovezile existente nu susțin ideea că scanările au oferit valoare adăugată „în plus față de evaluarea și monitorizarea clinică mult mai extinsă disponibilă în Marea Britanie comparativ cu alte țări”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si