Cazul bebelușului de un an și cinci luni care s-a înecat cu o bucată de măr la grădiniță a îngrozit o țară întreagă! Băieţelul de un an şi cinci luni era împreună cu ceilalţi copii la masa de prânz când a avut loc incidentul.

Copilului i-a fost acordat primul ajutor, dar chiar și așa starea lui este critică

Într-un moment de neatenție, el ar fi înghițit o bucată mai mare de măr și s-a înecat.

Asistentele medicale ale creşei au fost primele care i-au acordat primul ajutor, însă în tot acest timp au sunat și la 112 panicate.

”Echipajul nostru l-a adus găsit în stop cardio-respirator, l-a resuscitat, l-a adus la UPU, a suferit încă un al doilea stop cardiorespirator aici. Au reuşit să extragă fragmentul de măr”, a declarat Hadrian Borcea, şef UPU-SMURD Bihor.

Acum, copilul este în stare critică, în comă prufundă, iar medicii sunt rezervați în privința șanselor lui de supraviețuire.

”Este în comă profundă, ventilat şi intubat, starea generală este gravă şi nu arată deocamdată semne de ameliorare”, a spus Lisa Crăiuţ, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Bihor.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Nereguli creșă copil înecat Oradea

Imagine reprezentativă pentru acordarea primului ajutor în caz de înec.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Cine este Florin Duduianu? Interlopul a fost arestat în SUA alături de alți români care au furat sute de mii de dolari printr-o metodă clasică

În acest caz, poliţia a început cercetările într-un dosar de vătămare corporală din culpă. 

Neregulile descoperite la creșa unde a avut loc incidentul

Directoarea creșei a comentat cele întâmplate, ea susținând că personalul nu este de vină.

Aceasta a precizat că în creșă sunt două cadre medicale, care dacă nu interveneau, cu siguranță copilul nu era acum.

"Noi suntem cu hârtiile în curs de desfășurare", a declarat aceasta pentru bihon.ro.

După cele întâmplate, s-a descoperit că respectiva creșă dintr-un cartier de lux din Oradea nu funcţiona legal. Mai precis aceasta figura în acte drept centru de activităţi recreative, pentru a nu mai avea nevoie de autorizaţii şi acreditări, încă din anul 2019. Grav este că părinții știau de această problemă, iar ei în continuare acceptă să-și ducă acolo copiii. Ei spun că nu au unde să-și ducă copiii. 

”Îmi pare nespus de rău pentru ceea ce s-a întâmplat, dar nu pot să spun că îi găsim vinovaţi sau că ne-am pierdut încrederea în ei”, a precizat tatăl unui copil.

Nereguli creșă copil înecat Oradea

Imagine reprezentativă pentru primul ajutor în caz de înec.

[Sursa foto: iStock]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si