Close sidebar
Close sidebar

Descoperire șocantă pe fundul oceanului. Vietatea care ajunge la zeci de centimetri i-a uimit pe cercetători: "Trebuie protejată"

Cercetătorii au realizat o descoperire șocantă pe fundul oceanului. Vietatea care i-a uimit se pare că este unică și trebuie protejată.

Elena Tasca,

Descoperire șocantă pe fundul oceanului

[Sursa foto: Freepik]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cercetătorii au făcut o descoperire uluitoare. O echipă de specialiști a studiat vietățile care se află pe fundul oceanului, unde au reușit să identifice o vietate unică, care trebuie protejată, potrivit informațiilor publicate în nature.com.

Vietate unică, găsită pe fundul oceanului: "Trebuie protejată" 

Sub scoața terestră de pe fundul oceanelor, oamenii de știință au descoperit o vietate unică. O echipă de cercetători care s-a ocupat cu studiul lanţului muntos subacvatic, care traversează Oceanul Pacific, au descoperit o specie unică de viermi gigantici.

Citește și: Ireal ce au aflat cercetătorii despre Cosmos! Asta schimbă tot ce știai până acum despre Calea Lactee

Viermii gigantici ar trai în oaze subacvatice create de plăcile tectonice care se îndepărtează una de alta, care au produs, la rândul lor, căi hidrotermale prin care se scurge apă încălzită de magmă şi

încărcată cu compuși chimici. 

Citeste si: Cutremur cu magnitudinea de 6 în această dimineață în Turcia! Cât de puternic s-a resimțit seismul- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Donald Trump l-a făcut „gunoi uman” pe Sebastian Stan. Actorul român a răbufnit: „M-am săturat”- antena3.ro

Această vietate crește sub o presiune de 250 de ori mai mare decât cea de la suprafața Pământului și supraviețuiesc în întuneric total, în simbioză cu bacterii care produc nutrienţi din minerale. 

Este important să ştim cine locuieşte acolo şi unde pentru a-i putea proteja de exploatarea minieră în adâncurile mării. Această faună este unică şi trebuie protejată, a declarat Monika Bright, profesor de biologie marină la Universitatea din Viena şi coautor al studiului.

Citește și: "Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul 3906 și știe ce urmează să se întâmple cu umanitatea

Viermii gigantici descoperiți pe fundul Oceanului Pacific ajung să măsoare până la 41 cm lungime și trăiesc în grote individuale, unde ar exista, uneori, condiţii apropiate de cele de la suprafaţă: "o temperatură care ajunge la 25°C, oxigen şi hidrogen sulfurat toxic în concentraţii moderate",

a mai explicat Monika Bright.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI