In superba locatie a Ambasadei Romaniei la Paris, una dintre cele mai frumoase si emblematice cladiri din capitala Frantei, designerii romani au oferit un spectacol de moda fabulos, in fata a peste 600 de invitati: diplomati, oameni de afaceri, jurnalisti de pe tot mapamondul, iubitori de moda.

Ambasadorul Romaniei, domnul Luca Niculescu, prezent la eveniment, a fost gazda alaturi de designerii romani, a invitat la eveniment diplomati de marca in fata carora a laudat talentul si creatiile conationalilor sai.

Catalin Botezatu a deschis seara cu o colectie inspirata din perioada Regelui Soare, o colectie de rochii din materiale pretioase printate cu picturi din perioada istorica ce l-a inspirat. Coroane spectaculoase, sceptre, bijuterii, machiaj spectaculos realizat de Mirela Vescan, si coafuri supradimensionate asigurate de echipa Laurent Tourette, au fost elementele care au contribui la un show haute couture care a incantat audienta.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Rusia amenință pe față România. „Moscova ar putea bombarda ținte militare”. Ce țări mai sunt în vizorul Kremlinului- wowbiz.ro

„Pentru mine acest eveniment extrem de important, de data asta nu ne reprezentam doar pe noi ca si designeri, reprezentam Romania. Pare simplu, dar este extrem de complicat si presiunea este imensa atunci cand diplomati din toata lumea privesc tara ta prin creatiile tale, atunci cand jurnalisti din toata lumea vin sa vada ce vine din Romania, atunci cand oameni specializati din industria modei vin si analizeaza minutios fiecare piesa de pe podium.

Am avut emotii, chiar daca am sute de prezentari peste hotare, de fiecare data cand vorbesc despre tara mea prin creatiile mele, sunt emotionat. A fost un spectacol frumos oferit de toti colegii mei, am fost apreciati, aplaudati, felicitati.”

Seara a continuat cu  colectia semnata Clara Rotescu, o colectie solara, opulenta, rochii ample din materiale pretioase. Clara este designerul roman care vinde in 17 tari, produsele ei se ragasesc in cele mai sofisticate magazine multibrand din lume.

Ambra Design prin Cristina Iacomi a prezentat o colectie inspirata din lumea fascinanta a cabaretului. Cristian Samfira, Cristallini, Ludmila Corlateanu, Norina Stoica, Ramona Filip, Laura Dinca au urcat si ei pe podium cu creatiile lor.

Cantareata Emilia Musala a incantat asistenta cu un recital aplaudat indelung.

„Suntem fericiti, a fost o imensa bucurie pentru noi sa primim aprecieri de la diplomatii straini, ne dorim ca ceea ce producem noi in tara sa treaca granita, sa vindem in cat mai multe tari din lume, muncim intens in acest sens si suntem fericiti ca rezultatele acestei munci se vad de cativa ani de zile. Suntem prezenti la targuri internationale, facem export, oferim locuri de munca in tara, pana la urma, noi prin creatile noastre vorbim despre Romania frumoasa”,  declarat Clara Rotescu.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si