Irina Khimich suferea de o boală rară, numită progerie sau sindromul Hutchinson-Gilford, care a făcut ca trupul ei să îmbătrânească prematur, ajungând să arate asemenea unei bătrân de 80 de ani.

Fata obișnuia să picteze și a început să strângă bani promovându-și lucrările pentru a-și asigura tratamentul necesar, care îi putea fi oferit doar în SUA. Visul ei era să vadă Parisul și împreună cu familia avea planuri să organizeze o expoziție a picturilor sale în Franța.

Din păcate, datorită sindromului cu care fusese diagnosticată, Irina a suferit un atac de cord fatal, potrivit Mirror.co.uk.  

Citeste si: Fetița de 5 ani, dispărută de acasă, găsită fără suflare pe cursul râului Buzău

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Ce boală rară avea micuța artistă din Ucraina

Progeria infantilă este o afecțiune foarte rară care presupune accelerarea rapidă a unor simptome ale bătrâneții. Este o maladie genetică, ce apare sporadic și afectează aproximativ 1 din 4 milioane de nou născuți.

Îmbătrânirea începe cam la vârsta de 4 ani, iar la 10-12 ani copilul are toate caracteristicile externe ale îmbătrânirii, cum ar fi: păr cărunt, chelie, lipsa grăsimii din corp.

Citeste si: Răsturnare de situație în cazul violului urmat de crimă din Corbu. "A recunoscut totul"

Schimbări degenerative au loc și în interiorul corpului, de exemplu ateroscleroză. Foarte puțini copii diagnosticați cu acest simptom ajung la vârsta de 13 ani.

O singură persoană care suferea de această boală a trăit până la 26 de ani.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si