Close sidebar
Close sidebar

Detaliile mici mereu fac diferența - sfaturi practice pentru amenajarea băii

După o zi obositoare în care ai lucrat din greu, poți să închei activitatea cu o baie fierbinte sau cu un duș scurt și relaxant. Fie că te gândești la ce fel de cadă poți cumpăra, ori nu știi ce oglindă s-ar potrivi pe peretele din baia ta, posibilitățile variază și sunt nenumărate.

Mircea Pop,

Detaliile mici mereu fac diferența - sfaturi practice pentru amenajarea băii

DISTRIBUIE
acest articol

Avem impresia că timpul petrecut în baie este puțin, însă minutele pe care le petrecem în această cameră sunt mai multe decât crezi. Tocmai din acest motiv, fiecare detaliu privind amenajarea băii este esențial pentru ca stilul tău să se reflecte în baia de care te folosești zilnic.

Revistele, site-urile și paginile de rețele sociale pretind să îți arate totul despre amenajarea băii, dar există pași mici pe care riști să îi ratezi și care sunt foarte importanți în parcursul renovării și amenajării. De exemplu, dimensiunile camerei trebuie stabilite și conștientizate de la bun început, astfel încât fiecare decorațiune și element de bază al băii să fie potrivit camerei. Căminul tău este o investiție importantă, așa că nu achiziționa produse sau instalații ieftine. Riști ca, după puțin timp, să fii nevoit să le înlocuiești. Baia de vis este la doar câteva detalii distanță.

Înainte de a începe renovarea băii, ai nevoie de un plan și de stabilirea unui buget, în care să incluzi și 10% pentru cheltuieli neprevăzute.

Înainte de toate, ia o ruletă și notează dimensiunile spațiului, după care îți poți face o schiță pe hârtie în care să poți vizualiza mai ușor unde vor fi asezate cada, vasul de toaletă, mașina de spălat sau chiuveta. Pentru fiecare instalație, ține cont că ai nevoie de un spațiu de aproximativ 80 cm în față, ca să poată fi utilizat în condiții normale. După ce ai bifat primii pași, acum e momentul să navighezi pe internet, căutând inspirație pe site-uri cu profil.
Îți recomandăm să-ți aloci câteva ore și să intri pe Pinterest, locul virtual în care sunt adunate o mulțime de articole de specialitate și imagini reprezentative, care-ți vor da o mulțime de idei. Dacă spațiul virtual nu te încântă, fă o vizită în magazinele de profil și în showroom-uri pentru a vedea cu ochii tăi cum funcționează fiecare instalație și dacă se potrivește spațiului tău.

Citeste si: VIDEO- Decorațiuni sofisticate în mișcare sunt noul trend pentru casă

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Atunci când alegi instalațiile, îți recomandăm să le achiziționezi pe cele din porțelan 100%, pentru că rezistă pe viață, nu se contaminează și nu face bacterii. În cazul căzii, alege una din acril, pentru că are garanție de 15-25 ani și se întreține extrem de ușor. Când faci cumpărăturile, evită să achiziționezi cele mai ieftine produse, pentru că în scurt timp le vei înlocui cu altele și vei ajunge să plătești un preț mai mare decât ai fi dat de la început, pe instalații și materiale de calitate, cu garanție.

Și, fiindcă discutăm de detalii, este esențial să înțelegem că într-o casă, lucrurile cele mai costisitoare și folositoare sunt lucrurile cel mai puțin vizibile. Plinta albă pentru parchet este, de exemplu, unul din aceste detalii. Folosită pe post de mascator, plinta se atașează în zona intermediară dintre podea și perete și ajută la plasarea fixă a firelor, ca tu să nu te împiedici de ele prin casă. În baie, în sufragerie, în dormitor sau în bucătărie, plinta își găsește cu ușurință loc în casele tuturor. În funcție de grosime și model, plinta poate varia ca preț și se poate mula din punct de vedere stilistic.

Citeste si: De ce să oferi coșuri cadou este una dintre cele mai bune soluții pentru corporate

Plintele sunt fabricate din poliuretan și sunt folosite pentru orice tip de pardoseală: de la gresie și parchet până la linoleum și mochetă. Oamenii le includ în lista de cumpărături pentru că sunt rezistente la umezeală, deci protejează pereții și firele tale, dar și pentru că oferă un aspect plăcut și completează imaginea finală a camerelor tale. De cele mai multe ori, ele sunt de culoare albă, dar dacă ești îndrăzneț, le poți picta în funcție de preferințele tale.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani își pierde viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Așadar, indiferent că alegi să decorezi baia sau vrei doar să scapi de aspectul neplăcut al firelor împrăștiate, asigură-te că ai în vedere chiar și cele mai mici detalii.

Citeste si: 7 tipuri de lemn ideale pentru mobila din casa ta

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI