Două adolescente de 15 ani, din Uricani, au decedat pe data de 9 decembrie 2023, după ce s-au aruncat în gol de pe un turn de apă, înalt de circa 20 de metri. Acesta aparține unei foste fabrici din municipiul Lupeni.

Cum s-a petrecut tragedia din Lupeni?

Una dintre fete a sunat-o pe mama sa, pentru a-i spune gestul la care intenționează să recurgă.

Femeia a anunțat de urgență 112. Disperați, părinții fetei au pus pe jar toată poliția. Tatăl nu a avut răbdare și a plecat de unul singur în locul indicat de fiica lui.

El a fost primul care a făcut descoperirea șocantă, apoi și-au făcut apariția și autoritățile.

"I-a spus mamei la telefon că se aruncă. Tatăl fetei care a sunat s-a dus spre Lupeni, a ajuns acolo la locul tragediei și a ajuns primul, cu un pompier și fetele erau deja căzute, decedate. Erau prietene foarte bune", a declarat primarul din Uricani, Dănuț Buhaescu, la Kanal D.

A doua fată a lăsat un bilet de adio, potrivit surselor Kanal D

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de intervenție, atât din cadrul Poliţiei municipiului Lupeni, cât şi echipaje medicale.

Trupurile celor două minore au fost găsite, față de una dintre fete fiind declarat decesul, iar față de cea de-a doua, echipajele medicale au resuscitat-o, însă fără succes.

Citește și: VIDEO- Destine curmate violent la numai 15 ani. Fetele au cerut ajutor înainte de a se sinucide, dar salvatorii au ajuns târziu

Ancheta în acest dosar este efectuată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani.

Ce au arătat datele expertizei medico-legale?

„În organismul celor două fete s-a aflat o substanţă denumită clorometcatinonă, denumită popular Cristal. Cercetările în acest dosar continuă", a declarat joi, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani, procurorul Robert Scorţa.

Citește și: Exclusiv! Ce au în comun tragedia de la Lupeni și drama de la Zalău. Detaliile la care nimeni nu s-ar fi gândit: "Așteptarea lor este una și ce se întâmplă în viață este dezamăgitor"

Procurorii nu pot furniza pentru moment mai multe date despre incidentul de la Lupeni, deoarece urmărirea penală este în derulare.

Expertiza medico-legală a fost realizată de INML Cluj-Napoca, potrivit Știrileprotv.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si