Detoxifierea ficatului. Apa calduta cu lamaie stimuleaza ficatul sa produca enzime

Un mod foarte simplu de a ne detoxifia ficatul este sa bem apa calduta cu lamaie, in fiecare dimineata. Nu este limonada, asa ca nu adauga zahar sau alt ingredient. Trebuie sa folosesti doar apa purificata si o doza sanatoasa de suc de lamaie. Unii experti cum ar fi doctorul A.F. Beddoce, sunt de parere ca ficatul produce mai multe enzime stimulat de apa cu lamaie, decat orice alt aliment.

Detoxifierea ficatului. Usturoiul contine substante hepatoprotectoare

Adauga usturoi in mancarea pe care o gatesti sau consuma-l taiat in bucatele mici si amestecat in salate. Usturoiul contine componente ce pot activa enzimele din ficat. De asemenea, contine alicina si seleniu, ambele substante fiind hepatoprotectoare.

Detoxifierea ficatului. Avocado este cel mai eficient fruct in protejarea ficatului

Un studiu efectuat in Japonia a aratat ca fructele de avocado contin anumite componente care ne ajuta ficatul. Avocado a fost comparat cu alte 21 de fructe si s-a dovedit a fi cel mai eficient in protejarea ficatului.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Detoxifierea ficatului. Coriandrul ajuta la eliminarea substantelor nocive

Coriandrul este o planta versatila pe care o adaugam in mancaruri, in salate si smoothie-uri. Aceasta planta ajuta la eliminarea substantelor nocive din organism si deci, poate fi de mare ajutor ficatului nostru suprasolicitat.

Detoxifierea ficatului. Turmericul ajuta regenerarea celulelor hepatice

Un alt condiment foarte interesant pentru proprietatile sale este turmericul, care este inrudit cu ghimbirul.

Acest aliment poate mai putin cunoscut la noi in tara, are o lista lunga de beneficii, iar una dintre acestea este propritatea sa hepatoprotectiva. De asemenea, turmericul ajuta regenerarea celulelor hepatice.

Detoxifierea ficatului. Ficatul curata sangele si inlatura substantele toxice

Dupa cum se poate vedea, detoxifierea ficatului este esentiala pentru buna functionare a organismului. Ficatul ne ajuta sa curatam sangele si sa inlaturam substantele toxice pe care le-am inghitit, inhalat sau absorbit prin piele, din organism. Cand organismul este suprasolicitat din cauza unor factori complecşi cum sunt stilul de viata, alimentatia si stresul- asa cum este cazul multor adulti astazi, ficatul se chinuieste sa isi duca la indeplinire sarcina.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si