Detoxifierea organismului. Care sunt cele mai eficiente metode
Trebuie sa se stie ca detoxifierea organismului presupune un regim de viata sanatos. Trupurile noastre sunt supuse la toxine, otravuri si poluanti, zi de zi, al caror efect cumulat poate reduce calitatea vietii noastre. Lipsa de energie, durerile de cap inexplicabile, problemele de memorie, unghiile slabite, parul casant si alergiile persistente sunt doar cateva dintre semnele ca organismul dumneavoastra are nevoie de detoxifiere. Concentrarea asupra alimentelor bogate in nutrienti, evitarea celor prelucrate, dar si alte masuri destul de simple va pot imbunatati starea generala de sanatate. Mai jos, va prezentam cateva procedee pentru detoxifierea organismului.
Detoxifierea organismului. Sarurile de baie elimina toxinele
Apa calda ajuta la eliminarea toxinelor din corp prin suprafata pielii, cu ajutorul transpiratiei. Prin intermediul sarurilor Epsom, adaugate in baia de seara, pielea transpira mult mai mult si detoxifierea se accelereaza. O alta procedura prin care puteti elimina toxinele prin transpiratie este sauna. Bucurati-va saptamanal de sauna si nu doar ca veti elimina surplusul de kilograme, ci si multe dintre substantele toxice din organism.
Detoxifierea organismului. Legumele si fructele ajuta tranzitul intestinal
Orezul brun, fructele si legumele cultivate organic si consumate in stare proaspata, ofera organismului fibre pentru mentinerea normalitatii tranzitului intestinal, dar si pentru desfasurarea normala a altor functii ale acestuia. Alimente excelente, recomandate pentru detoxifiere sunt: ridichiile, anghinarea, varza, broccoli sau algele marine.
Detoxifierea organismului. Consumati alimente sanatoase, integrale si proaspete
Eliminati toate alimentele de tip fast-food din dieta dumneavoastra, dar si pe cele prelucrate. Alegeti in schimb produsele alimentare organice, naturale si proaspete. Umpleti-va frigiderul de fructe, legume proaspete, iar in camara ar fi indicat sa aveti nuci, seminte, cereale integrale si proteine organice. Spre deosebire de alimentele procesate, cele naturale sunt mult mai bogate in nutrienti si nu contin conservanti si substante chimice. Consumati alimente bogate in sulf (cum ar fi usturoiul si ceapa).
Alimentele care au un continut ridicat de antioxidanti ajuta la protejarea organismului de radicalii liberi, cei care influenteaza in mod negativ celulele si care au fost asociati cu aparitia cancerului si a bolilor cardiovsculare. Ceaiul verde, afinele si fructele de padure goji au un nivel major de antioxidanti. Evitati dulciurile si alimentele bogate in amidon.
Detoxifierea organismului. Exercitiile fizice cresc nivelul de energie
Pentru a va mentine in forma, faceti suficienta miscare si activitate fizica. Exercitiile fizice realizate in mod regulat ofera multe beneficii sanatatii, dincolo de pierderea in greutate.
Cu ajutorul exercitiilor fizice va creste nivelul de energie, starea dumneavoastra de spirit se va imbunatati, memoria va fi mai ascutita, iar multe dintre boli vor putea fi prevenite. Dupa o perioada de sedentarism sau letargie, sportul este una dintre cele mai bune modalitati de a avea un tonus de invidiat. Recomandat ar fi sa faceti exercitii fizice care implica efortul principalelor grupe de muschi.
Detoxifierea organismului. Vitamina C ajuta ficatul sa proceseze toxinele
Alegeti sa consumati alimente bogate in vitamina C sau suplimente alimentare. Consumul de vitamina C este foarte important pentru organism, dar mai ales pentru ficat. Acest antioxidant, cu efecte benefice asupra sanatatii, ajuta organismul sa produca glutadion, un compus care ajuta ficatul sa proceseze mai bine toxinele si care contribuie la repararea leziunilor hepatice.
Nu in ultimul rand, detoxifierea organismului se realizeaza si cu ajutorul respiratiei profunde va circula mai mult oxigen in organismul dumneavoastra. Oxigenul este unul dintre cele mai importante elemente nutritive din corpul uman. Respiratia este o sursa de viata. Cu cat respirati mai adanc, cu atat veti introduce mai mult oxigen in organism. Prin respiratia superficiala are loc constrictia toracelui si a tesutului pulmonar, iar in timp, va scadea fluxul de oxigen, acesta fiind furnizat tot mai putin tesuturilor.
Respiratia profunda va ajuta sa eliminati mai mult dioxid de carbon si toxine din organism. Acest tip de respiratie este extrem de benefic pentru ameliorarea depresiei, anxietatii si a tulburarilor legate de stres. In urma respiratiei profunde, bataile inimii se vor incetini si va veti relaxa. Lipsa respiratiei profunde poate afecta si sistemul limfatic, fapt ce va duce la diverse probleme de sanatate, cum ar fi: pierderea masei musculare, tensiunea arteriala ridicata, oboseala si inflamatiile.