Dezastru fără margini la Târgul de Crăciun din Constanţa. Zeci de preparate gătite pe trotuar
Zeci de preparate de la Târgul de Crăciun din Constanța au fost distruse cu clor. Totul s-a întâmplat după ce autoritățile au descoperit cum fasolea, cârnaţii şi costiţele erau pregătite pe trotuar, în ligheane, iar data de expirare a produselor se schimba din pix.
Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au descoperit ceaune întregi cu diferite preparate care erau un pericol uriaş pentru clienţi. Ceafa afumată, jambonul, slănina, pastrama, cârnăciorii şi murăturile erau pregătite pe trotuar, apoi erau acoperite cu saci menajeri.
Inspectorii au recurs la un gest neașteptat pentru a se asigura că astfel de mâncăruri nu vor mai ajunge la consumatori, așa că au distrus sute de kilograme de carne cu clor.
Dezastru fără margini la Târgul de Crăciun din Constanţa. Zeci de preparate gătite pe trotuar
„Nu pot fi preparate şi depozitate mâncăruri pe trotuar. Cortul în care se gătea avea condiţii greu de imaginat, iar produsele erau expuse în bătaia vântului şi a prafului.”
a transmis şeful Protecţiei Consumatorilor Constanţa, Horia Constantinescu.
Autoritățile au găsit în bucătăriile improvizate, unde nu se respecta nicio normă de igienă, un teanc de etichete pe care vânzătorul trecea orice termen de valabilitate din pix.
Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au distrus 300 de kilograme de carne şi au dat amenzi de 18.000
de lei după ce au aflat că producătorii nu era producători reali. Trei dintre comercianții prezenți la târg și-au închis tarabele după ce carnea a fost găsită în condiţii insalubre. Era depozitată în spatele căsuţelor, scrie observator.tv.
Luna aceasta, inspectorii vor continua să controleze toate târgurile de Crăciun din ţară.