Close sidebar
Close sidebar

Dezastru în Australia. 10.000 de cămile vor fi împușcate pentru a le împiedica să bea apă

Dezastrul provocat în Australia de incendiile din ultima perioadă duce la împușcarea a peste 10.000 de cămile. Autoritățile au luat această hotărâre pentru a împiedica animalele să bea apă din statul Australia de Sud, care este foarte afectat de secetă.

G.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Mâine, 8 ianuarie, vânătorii vor împușca peste 10.000 de cămile, la ordinul liderilor aborigeni din teritoriile Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara (APY).

„Suntem blocați într-o căldură îngrozitoare și în condiții inconfortabile, nu ne simțim bine din cauza cămilelor care vin și dărâmă gardurile, intră pe gospodăriile noastre și încearcă să ajungă la apă prin sistemele de aer condiționat”, a declarat Marita Baker, membru al consiliului executiv al APY, citată de publicația The Australian.

Citeste si: O româncă a murit la scurt timp după naștere deoarece nu a primit îngrijirile corespunzătoare

Dezastru în Australia. 10.000 de cămile vor fi împușcate pentru a le împiedica să bea apă

Animalele sunt sacrificate din cauza îngrijorărilor cu privire la emisiile de gaze de seră- în condițiile în care aceste animale emit o cantitate de metan echivalentă cu o tonă de dioxid de carbon pe an, mai arată publicația citată, arată știrileprotv.ro.

Citeste si: Când intră bursele elevilor pe card. Anumite categorii de copii urmează să primească o sumă mai mică. Care este motivul?- kanald.ro

Citeste si: Doliu imensi! Interpretul de muzică populară a murit, cu doar o lună înainte de ziua lui de naștere. Fiica sa a făcut anunțul cutremurător:- wowbiz.ro

Citeste si: Ce mesaj i-a transmis Putin lui Donald Trump în ziua reîntoarcerii la Casa Albă și de ce ne privește și pe noi- antena3.ro

Citeste si: Dezastrul din Australia. Un celebru actor donează suma de 1 milion de dolari pentru combaterea incendiilor

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Mediu și Apă al Australiei de Sud a declarat că numărul în creștere al cămilelor a provocat probleme în regiune. „Acest lucru a avut drept rezultat o deteriorare a infrastructurii, punerea în pericol a familiilor și a comunităților, aglomerarea zonelor de pășunat și apariția unor probleme critice de bunăstare a animalelor, în condițiile în care unele cămile se călcau în picioare pentru a avea acces la apă.”

susține specialistul, conform The Independent.

Citeste si: Prima decizie majoră luată de România pe fondul tensiunilor din Orientul Mijlociu

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI