Close sidebar
Close sidebar

Dezastru in Grecia. Inundatii si incendii de vegetatie. Autoritatile au decretat stare de urgenta

Grecia a decretat stare de urgenta pentru sase luni in mai multe regiuni, din cauza inundatiilor devastatoare. Cel putin trei persoane au murit si o alta este data disparuta in urma ploilor torentiale, scrie Libertatea.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

 

Dezastru in Grecia. Inundatii si incendii de vegetatie. Autoritatile au decretat stare de urgenta
Grecia a decretat stare de urgenta pentru sase luni in mai multe regiuni, din cauza inundatiilor devastatoare. Cel putin trei persoane au murit si o alta este data disparuta in urma ploilor torentiale. Regiunile Messina, Laconia si zona de est a Salonicului au fost puternic afectate. in acelasi timp, pe insula Thassos, o destinatie frecventata de romani, pompierii se lupta cu un incendiu de vegetatie.
Zeci de pompieri, ajutati de autospeciale si elicoptere, au intervenit pentru a stinge flacarile violente. Incendiul a izbucnit la primele ore ale diminetii, din motive inca necunoscute.
in acelasi timp, alte zone din Grecia sunt devastate de inundatii puternice. Ministerul roman al Afacerilor Externe a emis o atentionare de calatorie pentru romanii care calatoresc in Grecia. MAE informeaza ca “in urma cantitatilor mari de precipitatii inregistrate in cursul zilei de 7 septembrie 2016, regiunile Messinia, Laconia si zona de est a Salonicului au fost puternic  afectate, iar Secretariatul General pentru Protectie Civila a
declarat stare de urgenta pentru zonele afectate, pentru o perioada de 6 luni (pana la 7 martie 2017)”.
Prognoza meteo pentru urmatoarele doua zile indica ploi abundente si furtuni, insotite pe alocuri de grindina, in Marea Ionica, Epir, Grecia centrala si de vest, Tessalia si Macedonia de vest. Fenomenele vor afecta, cu o durata mai scurta, diferite regiuni din Peloponez si Macedonia centrala, precum si ploi locale si furtuni sporadice in vest, zona centrala si de nord a Greciei, posibil ca in nord-vest sa aiba caracter de averse.

Regiunile Messina, Laconia si zona de est a Salonicului au fost puternic afectate. in acelasi timp, pe insula Thassos, o destinatie frecventata de romani, pompierii se lupta cu un incendiu de vegetatie.

Zeci de pompieri, ajutati de autospeciale si elicoptere, au intervenit pentru a stinge flacarile violente. Incendiul a izbucnit la primele ore ale diminetii, din motive inca necunoscute.

in acelasi timp, alte zone din Grecia sunt devastate de inundatii puternice.

Ministerul roman al Afacerilor Externe a emis o atentionare de calatorie pentru romanii care calatoresc in Grecia.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

MAE informeaza ca “in urma cantitatilor mari de precipitatii inregistrate in cursul zilei de 7 septembrie 2016, regiunile Messinia, Laconia si zona de est a Salonicului au fost puternic  afectate, iar Secretariatul General pentru Protectie Civila a declarat stare de urgenta pentru zonele afectate, pentru o perioada de 6 luni (pana la 7 martie 2017)”.

Prognoza meteo pentru urmatoarele doua zile indica ploi abundente si furtuni, insotite pe alocuri de grindina, in Marea Ionica, Epir, Grecia centrala si de vest, Tessalia si Macedonia de vest.

Fenomenele vor afecta, cu o durata mai scurta, diferite regiuni din Peloponez si Macedonia centrala, precum si ploi locale si furtuni sporadice in vest, zona centrala si de nord a Greciei, posibil ca in nord-vest sa aiba caracter de averse.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI