Carnea de pui este sanatoasa, dar daca vrei sa ii pastrezi gustul fraged si proprietatile sale, trebuie sa fii atenta cum o ingheti si cum o dezgheti. Desi ingheata foarte usor, procesul de dezghetare nu este atat de simplu.

Daca vrei sa te bucuri de un gust bun al carnii de pui, trebuie sa urmezi cateva reguli cand vrei sa o lasi la pastrare in congelator. in primul rand, este foarte important sa o protejezi de expunerea la aer.

impacheteaza carnea foarte bine in pungi de plastic, fara sa lasi goluri de aer in ea, scrie unica.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Dana Roba și Beni s-au despărțit după un an de relație: „S-a terminat. Nu mai pot...”- wowbiz.ro

Citeste si: Sectorul din București în care mașinile parcate pe trotuar vor fi ridicate- antena3.ro

Daca vrei sa o pastrezi pentru mai mult de doua luni, mai poti adauga un strat de folie de aluminiu.
Mare atentie si cand vrei sa dezgheti carnea! Oricat te-ai grabi, nu incerca niciodata sa o dezgheti cu apa fierbinte. Folosind aceasta metoda, le permiti bacteriilor sa stea prea mult timp la o temperatura ridicata si sa se inmulteasca.

La fel de periculos este si sa lasi carnea sa se dezghete pur si simplu intr-un vas sau pe o suprafata din bucatarie.

Chiar daca agentii patogeni mor in momentul in care gatesti produsul, exista, totusi, un risc de a lua Salmonella sau E.coli. in plus, carnea isi pierde calitatea daca o dezgheti in apa fierbinte sau la temperatura camerei.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si