Dezlegare la pește. Toți credincioșii trebuie să postească de carne, brânză și ouă. De asemenea, în zilele de luni, miercuri și vineri se consumă mâncare fără ulei și fără vin. În zilele de marți, joi, sâmbătă și duminică, până pe 20 decembrie, inclusiv, se dezleagă de untdelemn, pește și vin.

Citeste si: Profeția lui Arsenie Boca despre Postul Crăciunului! Avertisment pentru români: „E aproape”

Astfel, se mănâncă untdelemn și se face dezlegare la vin în datele de 16, 22, 23, 24, 25 și 30 noiembrie, dar și pe 4, 5, 6, 7, 9, 12, 13, 17 și 20 decembrie, dacă aceste zile cad lunea, miercurea sau vinerea, deoarece în aceste zile Biserica prăznuiește Sfinții mai importanți.

Dezlegare la pește

Dezlegare la pește. În ceea ce privește dezlegarea la pește pe 21 noiembrie, indiferent dacă această sărbătoare va cădea miercurea sau vinerea, când Biserica Ortodoxă prăznuiește Intrarea în Biserică a Maicii Domnului.

Citeste si: Varză murată. Când se pune, de fapt, varza la murat? Secretul pe care puţină lume îl ştie

Credincioșii mai pot mânca pește în zilele de luni, miercuri și vineri ale acestui post, doar dacă în aceste zile cade hramul bisericii din enoria noastră.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Dezlegare la pește. De asemenea, mai este dezlegare la pește și în zilele cu sfinți însemnați, dar și în zilele de 16, 22, 23, 24, 25, 30 noiembrie și 4, 5, 6, 7, 9, 12, 13, 17 decembrie dacă zilele acestea cad marți sau joi.

Rețetă: Macrou la cuptor, cu usturoi şi ierburi

Ingrediente necesare:

600 de grame de file de macrou
o linguriţă de sare
trei roşii bine copate
două linguriţe de usturoi mărunţit
o lingură de zeamă de lămâie
o lingură de rozmarin uscat
o ligură de cimbru uscat

Dezlegare la pește

Mod de preparare:

Dezlegare la pește. Pune cuptorul la preîncălzit la 220 de grade, iar apoi curăţă peştele şi spală-l bine. Aşează-l într-o tavă de cuptor din sticlă ori de ceramică şi condimentează cu sare. Adaugă apoi roşiile curăţate de seminţe şi tăiate bucăţi mari, dar şi usturoiul. Stropeşte totul cu zeamă de lămâie şi se presară rozmarin şi cimbru.

Sursa: bzi.ro

Citeste si: Chiftele. Cele mai grave greșeli pe care le fac gospodinele atunci când gătesc chifteluțe


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si