Alteta Sa Regala Principesa Margareta a devenit regina dupa decesul tatalui ei, Regele Mihai, devenind cea mai importanta persoana a Casei Regale. Margareta a fost intotdeauna un personaj, mai ales in calitatea sa de cea mai mare fiica a regelui. La sfarsitul anilor '60- inceputul anilor '70 ea a fost protagonista unui zvon incredibil, acela ca ar fi fost iubita lui Valentin Ceausescu in perioada in care fiul lui Nicolae Ceausescu studia la Imperial College din Londra, orasul in care a locuit si Margareta, in acea perioada.

 "Principesa Margareta a rămas o vreme în Marea Britanie, dupa absolvirea facultăţii, devenind cercetător specializat în sociologie medicală şi sănătate publică. De la începutul anilor '80, Principesa a lucrat la ONU în cadrul Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură, care îşi avea sediul la Roma, scrie istoricul clujean Cornel Jurju. Activitatea ei a fost îndeaproape urmărită de Securitate”,  a dezvaluit istoricul Cornel Jurju pentru revista Historia.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Securitatea a început să aducă prejudicii imaginii Principesei, lansând zvonul că a fost prietenă cu Valentin Ceauşescu şi că se întâlniseră la Oxford.

Principesa Margareta ştia că, de fiecare dată când încerca să se apropie de România, începeau să se audă zvonuri. Metoda practicată de Securitate este una clasică, de intoxicare. Principesa a trebuit să dezmintă astfel de zvonuri manipulative chiar şi mai târziu, în primele zile de după revenirea sa în România”,  se scrie in biografia Principesei Margareta, scrisa de Diana Mandache. Margareta s-a maritat tarziu, in 1996, cu Radu Duda, in timp ce Valentin Ceausescu a bifat doua casincii, cu Iordana Borila si cu Roxana Duna.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si