„De obicei nu se devalorizează, este un factor foarte important. Dar cel mai important diamant este aici.”

Pentru unii însă, diamantul ține mai degrabă de rațiune și de o investiție pe termen lung.

„Sincer, o investiție. La o fată, de exemplu, mi se pare foarte frumos cum se vede un inel cu diamant sau un cercel cu diamant.”

„Orice bijuterie este o investiție.

Aur, diamant, argint mai puțin.”

Ne mutăm într-un magazin specializat.

Mihaela, reprezentant magazin de bijuterii: „Este considerată ca fiind piatra eternității. Fiecare diamant are în spate o poveste proprie. Se spune că nu există două diamante identice. Ele se transmit din generație în generație și fac, astfel, parte din povestea de viață a unei familii.” 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

Pe Ionuț l-am găsit în timp ce căuta un inel.

Andra Ionescu, reporter Kanal D: „Cât ai scos din buzunar ca să o faci fericită pe logodnica ta?”

Ionuț: „Păi, undeva la 9.300 de lei. Mi se pare un preț ok luând în considerare și caratajul bijuteriei, mi se pare un preț ok.”

Mihaela, reprezentant magazin de bijuterii: „Clienții care nu-și permit să achiziționeze o bijuterie cu diamant, cu siguranță au acasă aur vechi pe care nu-l mai poartă și au posibilitatea

de a-l aduce la noi în magazin pentru a-l valorifica. În schimbul acestui aur, ei își pot achiziționa orice altă bijuterie din magazinul nostru.”

Cât despre prețuri...

Mihaela, reprezentant magazin de bijuterii: „Avem aici o bijuterie cu diamante și safir, este cea mai scumpă piesă din magazinul nostru și valorează în jur de 310.000 de lei.” 

Cerem și părerea unui specialist în economie.

Adrian Negrescu, analist economic: „Diamantele sunt o investiție foarte bună, mai ales în perioade de inflație pentru că nu își pierd valoarea, dimpotrivă, câștigă foarte mult ca apreciere. Atenție însă, sunt foarte multe pietre prețioase pe piață falsificate, așa că mare atenție de unde le cumpărați. Să aveți certificate de autenticitate pentru ele.” 

Prețul unui diamant variază în funcție de claritate, de tipul tăieturii, de culoare și de greutate. Un diamant de jumătate de carat, de pildă, costă cam 2.000 de dolari, adică aproximativ 9.900 de lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si