Din ce sunt făcuți, de fapt, micii? Rețeta preparatului diferă de la o măcelărie la alta
Micii se clasează în topul preferințelor culinare ale românilor. Ce conțin, de fapt, aceștia?
Nu mai este un secret că micii se află în topul preferințelor culinare ale românilor. De asemenea, este cunoscut și faptul că rețeta micilor diferă de la o măcelărie la alta, iar fiecare producător poate "personaliza" conținutul produsului.
Reteța originală dezvăluie că micii ar trebui să conțină carne și condimente. În urma unui experiment, observatornews.ro a descoperit că micii ar putea acționa precum o bombă cu ceas, din cauza faptului că prezintă Escherichia coli.
Se pare că un mic ar trebui să conțină carne și condimente. Aceasta este rețeta dezvăluită de un manager de restaurant, al cărui meniu conține mici, sursei citate anterior.
"Micul corect trebuie să fie făcut din sută la sută carne, nu din înlocuitori proteici cum ar fi soia şi emuslia de şorici. De exemplu, micul nostru conţine 40 la sută carne de porc, 30 la sută carne de vită, 15 la sută slănină şi 15 la sută carne de oaie, care e foarte importantă pentru textură şi gust", a declarat managerul de restaurant, către observatornews.ro.
De asemenea, un mic sănătos înseamnă și un mic corect. Potrivit doctorului Mihail Pautov, micul ar trebui gătit foarte bine la interior, nu doar la exterior.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
"Temperatura de care avem nevoie este de 71 de grade Celsius. În mod cert nu o să stăm cu un termometru să măsurăm temperatura din fiecare mic, dar e important să gătim micul bine inclusiv la interior", a declarat, pentru aceeași sursă, medicul Mihail Pautov.
Mai mult decât atât, specialiștii mărturisesc că micii nu ar trebui consumați în sânge, pentru că astfel, apariția bolilor este sporită.
"Micii mai în sânge înseamnă expunere la un risc de îmbolnăvire. Micii în sânge putem să îi consumăm atunci când îi preparăm în gospodărie şi ştim că normele de igienă au fost respectate", a declarat Alexandru Cîrîc, director ICA, pentru observatornews.ro.
În urma unui experiment, observatornews.ro a observat că micii ar putea acționa precum o bombă cu ceas, reprezentând un pericol pentru sănătate.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Se pare că în interiorul unor mici ar fi fost descoperită prezența bacteriei Escherichia coli, periculoasă pentru organism.
De asemenea, în compoziția unor mici a fost identificată și soia, un produs care nu ar fi trebuit să existe."Sunt germeni vii în produs, de ordinul zecilor de milioane într-un singur gram. Avem câteva sute de Escherichia coli. E.coli este de obicei provenită din lipsa de igienă. Pot proveni din apa uzată din secţie, de pe mâinile angajaţilor care nu s-au spălat pe mâini când am făcut analiza produsului am găsit urme de soia în produs. Nu este în regulă să aibă un mic soia, este, probabil, o contaminare provenită din condimentele adăugate", a declarat Alexandru Cîrîc, director ICA, pentru observatornews.ro.