Close sidebar
Close sidebar

Din pacate o veste trista! Un apreciat actor roman a murit - Avea spectacol peste cateva zile

Lumea teatrului este zguduita de o noua pierdere. Actorul Cristian Dan, de la Teatrul de Nord, Satu Mare, a murit la varsta de 64 de ani.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Cristian Dan era un apreciat actor care juca pe scena din Satu Mare. Artistul ar fi trebuit sa joace intr-o piesa chiar peste cateva zile. Din pacate, acesta a murit la varsta de 64 de ani.

Cristian Dan s-a nascut in 26 septembrie 1954 la Ramnicu Valcea.

La 15 ani a jucat in primul spectacol de teatru profesionist, Haiducii de Victor Eftimiu in regia lui Mihai Raicu, spectacol care a deschis prima stagiune a Sectiei Romane a Teatrului de Nord (24 ianuarie 1968).

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Primul concert ca si chitarist s-a intamplat in mai 1970, in clubul ”Poteci” de la actualul Colegiu Doamna Stanca, impreuna cu formatia ”Poteci”.

A jucat in nenumarate spectacole pe scena Teatrului de Nord, interpretand atat personaje din povesti cat si personaje in comedii spumoase, fiind intotdeauna foarte ”bine vazut”  de public.

A colaborat si cu alte teatre din tara, un exemplu fiind Teatrul National din Targu Mures.

A cantat in mai multe trupe satmarene: Meridiane, Meridiane 23 si Nord Ton, chitara solo si voce. A primit premii la Festivalul muzicii tinere de la Miercurea Ciuc, la Festivalul National al Artei Studentesti, la Festivalul Steaua Satmarului. A avut aparitii radio-tv, iar in anii 80 a fost prezent in topurile Radio Cluj si Iasi, cu compozitii proprii.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI