Close sidebar
Close sidebar

Directorul INFP avertizeaza populatia. "Romania poate fi lovita din clipa in clipa de un cutremur devastator. Trebuie sa fim pregatiti"

Constantin Ionescu, directorul general al Institutului National de Cercetare si Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INFP), trage un semnal de alarma si spune ca Romania poate fi lovita oricand de un seism urias.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

El spune ca un asemenea lucru nu poate fi prezis, dar spune ca cetatenii isi pot lua masuri de protectie si trebuie sa invete cum sa actioneze in cazul unei catastrofe de acest fel. "Nu stim cand se va produce acest mare cutremur in Romania, dar cetatenii sa fie pregatiti, sa stie cum sa actioneze si orice actiune care se desfasoara in acest scop, de pregatire, este binevenita. Sunt anumite indicatii in legatura cu ce trebuie sa facem in cazul unui cutremur. Unde sa ne adapostim daca stam la bloc, daca suntem pe strada sau ne aflam in masina", a declarat Constantin Ionescu la un post de stiri din Romania.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

"Cutremurele care produc pagube materiale sau asupra populatiei sunt cele de peste 7 grade pe scara Richter, cutremure asemanatoare cu cel din 1977. Nu stim cu exactitate cand va fi Romania lovita de acest seism. Se poate intampla maine sau chiar peste 40 de ani.

Sunt institutii in lume care se ocupa de predictie, dar nu au reusit sa ajunga la un rezultat", a mai precizat acesta.

La nivelul Bucurestiului s-a realizat o harta speciala din punct de vedere seismic. "La noi, pana la realizarea acestei harti, stiam ca un cutremur maxim posibil poate fi de 7,8 grade, dar in urma ultimelor cercetari am realizat ca avem posibilitatea unui cutremu maxim de 8,1 grade pe scara Richter.

Zona Vrancea poate sa produca un astfel de cutremur", a precizat Ionescu. 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI