Mersul la pas, traversarea obstacolelor sau ascultarea comenzilor sunt doar câteva dintre cunoștințele de bază pe care orice câin e trebuie să le aibă. Indiferent de rasă sau de talie, educația se desfășoară după aceleași principii.

Citește și: Țeapa pe care și-a luat-o o femeie după ce și-a cumpărat un Chihuahua. A plătit 300 de lire și e incredibil ce a primit. „M-a lăsat fără cuvinte”

Mihai Nae, dresor: „Orice exercițiu are la bază disciplina elementară, educația.”

Mihai este unul dintre cei mai cunoscuți dresori canini din țara noastră. I-au trecut prin mâini nenumărate exemplare, din cele mai diverse rase, de la bichon, până la cane corso și niciun exemplar nu a fost o cauză pierdută. Cu tehnica potrivită, fiecare câine poate să aibă parte de educația necesară. Nefes are 5 ani și este o femelă din rasa ciobănesc german. Îi place să se antreneze alături de stăpânul ei și reacționează impecabil la comenzi.

Florin Nistor, stăpânul lui Nefes: „Are câteva examene de lucru trecute cu brio, e campioană muntenegru anul ăsta în luna a 7-a.”

Nefes se antrenează pentru concursuri încă de când avea câteva luni. În aceeași situație este și Max, un ciobănesc german care se antrenează din greu pentru concursuri.

Toți sunt supravegheați cu atenție de Mihai, care știe cum să conceapă antrenamentele astfel încât patrupedele să aibă parte de educația potrivită.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Mihai Nae, dresor: „Cu elemente pe care le întâlnim în viața de zi cu zi la plimbări trebuie să știm că orice plimbare este un examen pentru câine și pentru stăpân.”

Cel mai bun prieten al omului își dorește să fie un companion de nădejde, iar pentru asta este nevoie de o comunicare constantă cu partenerul biped și asta o recunosc toți stăpânii celor care au trecut printr-o serie complexă de antrenamente alături de dresorul Mihai.

Mihaela Nănescu, stăpâna lui Thor: „Cum e Thor de când lucrează? Extraordinar de echilibrat. El este un un câine lipitoare, foarte protector, foarte iubitor.”

Thor, un cane corso, mereu pus pe joacă are numai 7 luni, iar rezultatele muncii sale sunt deja vizibile. Același lucru este valabil și pentru Hugo, un bichon în vârstă de 10 luni, care și-a petrecut jumătate din viață antrenându-se.

„Este o diferență extraordinară de când a început. La început era haotic și acum este foarte educat. Aici a învățat să socializeze.”

Efectele ședintelor de antrenament se văd într-un timp foarte scurt

Indiferent de rasa câinelui, efectele ședințelor de antrenament se văd în foarte scurt timp. Tocmai din acest motiv la cursurile ținute de Mihai există și rase pe care multe dintre vedete le poartă ca un accesoriu, spre exemplu, yorkshire.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă asigur că iau decizii corecte". Superstarul internațional era cap de afiș- radioimpuls.ro

Cu o experiență de peste 20 de ani în domeniul educației canine, Mihai recunoaște că niciodată nu este prea târziu pentru a începe antrenamentele cu un patruped. Totuși, cea mai recomandată perioadă este în prima etapă a vieții.

Mihai Nae, dresor: „Între 3 și 4 luni, 4 și 5 luni, cam asta ar fi perioada cea mai bună pentru pentru a începe educația cățelului.”

Pentru cele mai bune rezultate, ședințele de antrenament trebuie făcute cu regularitate iar ulterior stăpânii trebuie să exerseze acasă, cu patrupedul, elementele învățate la cursuri.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si