Close sidebar
Close sidebar

DNA: Votul senatorilor in cazul Oprea inseamna ca actul de justitie nu mai poate fi infaptuit

DNA a reactionat in urma votului senatorilor privind cazul lui Gabriel Oprea. Senatorii au votat respins cererea DNA de incepere a urmaririi penale impotriva fostului vicepremier Gabriel Oprea, in legatura cu savarsirea infractiunii de ucidere din culpa.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Intr-un comunicat, DNA a subliniat ca „votul senatorilor in cazul Oprea inseamna ca actul de justitie nu mai poate fi infaptuit”.

„Respingerea cererii procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie de începere a urmăririi penale, de către majoritatea membrilor Senatului României, are drept consecinţă blocarea anchetei penale faţă de Gabriel Oprea cu privirea la infracţiunea de ucidere din culpă şi îi plasează pe procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în imposibilitatea stabilirii răspunderii penale a fostului ministru de interne pentru moartea poliţistului Bogdan Gigină. Cu alte cuvinte, voinţa exprimată de majoritatea senatorilor faţă de cererea formulată de procurori înseamnă că actul de justiţie nu mai poate fi înfăptuit”, se arata in comunicatul DNA.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Senatorii au respins luni, in plen, cererea DNA de urmarire penala a senatorului independent Gabriel Oprea, fost ministru de Interne si vicepremier, acuzat de ucidere din culpa in dosarul mortii lui Bogdan Gigina, cu 73 voturi "impotriva" si 45 "pentru".

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI