Puzzle-urile, iluziile optice și jocurile de inteligență sunt modalități distractive și utile pentru dezvoltarea abilităților cognitive. 

Psihologii spun că există multiple beneficii în cazul în care rezolvați în mod regulat astfel de teste IQ.

Citește și: Celebrul magician David Copperfield vrea sa facă luna să dispară în cel mai ambițios proiect de iluzionism, la care a muncit 30 de ani

Potrivit Mirror.co.uk, un studiu arată chiar că puzzle-urile pot ajuta la prevenirea declinului cognitiv care ne afectează pe toți pe măsură ce îmbătrânim.

Iluziile optice pot îmbunătăți atenția la detalii, memoria și abilitățile de raționare, dovedindu-se, în același timp, o modalitate excelentă de a te deconecta pentru câteva minute de la sarcinile zilnice.

Poți găsi peștele ascuns în imagine în maxim 10 secunde?

Această iluzie optică prezintă un pește care este ascuns în imaginea cu pantera care doarme. Experții spun că doar oamenii cu o vedere ascuțită îl vor putea găsi în maxim 10 secunde.

În iluzia optică de mai jos este inserată o imagine mai mică pentru a crea o imagine de ansamblu înșelătoare.

Testul de inteligență presupune să găsești peștele ascuns în desen în maxim 10 secunde.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Aruncă o privire mai jos pentru a-ți încerca norocul să găsești peștele.

test iq iluzie optica

Dor cei cu un IQ ridicat găsesc peștele ascuns în această iluzie optică în maxim 10 secunde

Care este soluția la testul de inteligență

Ce vedem în imagine la prima vedere este o scenă alb-negru cu o panteră care lenevește, cu excepția unei mici inimi roșii în partea de sus a imaginii.

Pe fundal putem vedea iarbă, nori și alți copaci în depărtare. Frunze din copacul pe care doarme leopardul, apar în partea de sus a imaginii.

Iluzia se folosește de lipsa de culoare pentru a ascunde peștele, precum și liniile și formele similare care sunt prezentate în imagine.

Citește și: Testul care îți spune "cu o precizie uimitoare" cum va fi sfârșitul anului 2023. Ce vezi în această iluzie optică?

Psihologii explică cum creierul nostru se bazează pe presupuneri pentru a ne ține în siguranță, dar asta înseamnă și că putem rata cu ușurință peștele, chiar dacă este chiar în fața noastră.

Iată soluția la testul de mai sus:

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Indiferent dacă ai ghicit corect sau nu unde se află ascuns peștele, merită să rezolvi și alte iluzii optice, ca parte a rutinei zilnice.

Citește și: Test de IQ. Ai o inteligență peste medie dacă găsești cele 3 păsări în coșul de fructe și legume

Citește și: Doar cei cu IQ ridicat găsesc diferențele între aceste două imagini în 17 secunde

Experții spun că este important să îți aloci timp în fiecare zi pentru a te ocupa de sănătatea propriului creier.

În acest fel, vei ajunge printre oamenii care pot rezolva astfel de puzzle-uri în doar câteva secunde.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si