Prețurile s-au majorat pentru produse și servicii, însă acum Banca Națională ar putea anunța o nouă creștere a dobânzii de referință, ceea ce înseamnă că ratele vor fi mult mai mari la credite.

Citește si: Tinerii pot lua credite garantate de stat

Banca Națională ar putea anunța o nouă majorare a dobânzii de referință ceea ce înseamnă că vor fi credite mult mai mari.

Analiștii se așteaptă ca BNR să majoreze dobândă cu 0,5% la 6,75%.

Rate la bănci mai mari, din ianuarie

BNR ar putea anunța creștere din ianuarie cu 0,25 puncte procentuale. Din cauza exploziei ROBOR, persoanele care au credite pot pierde lunar peste 1.000 de lei. Pentru un credit ipotecar în valoare de 250.000 de lei pe o perioadă de 30 de ani din ianuarie ar putea să însemne o rată de 1,588 lei.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citește si: Pensiile și salariile ar putea crește din ianuarie 2023. Anunțul guvernanților

Indicele ROBOR a ajuns la 8,15%, iar dacă în viitor va ajunge la 9% creditul va putea fi de 2.668 de lei, mai exact o diferență de 1080 de lei. Mai mult decât atât, indicele ROBOR la trei luni poate ajunge la 10%, iar atunci rata va fi de 2,863 de lei.

Citește si: Ce etape ar trebui parcurse înainte de a juca cu bani reali jocuri de noroc online

Analiștii susțin că băncile se vor împrumuta la dobânzi mai mari între ele. Dacă vor lua bani de la BNR vor plăti o dobândă de 7,75%, asta după ce Consiliul Concurenției au făcut o anchetă pentru a vedea dacă băncile au făcut ratele românilor să fie destul de mari.

Citește si: Românii pot primi 15.000 de euro de la stat. Care sunt condițiile de acordare și ce pot face cu banii


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si