Doi tineri americani, în vârstă de 24 și 25 de ani, au urcat luni dimineață la prima oră la al doilea nivel al monumentului. Aceștia au fost văzuți în jurul orei 5:30, vorbind la o bere, de un trecător care a semnalat autoritățile.

Citeste si: Europa ia măsuri pentru izolarea persoanelor nevaccinate de restul societății

Tinerii voiau doar să bea o bere

Nu se știe cu exactitate cum au reușit cei doi tineri să intre în monument, care se închide publicului la ora 16:30. Bărbații le-au precizat polițiștilor că doreau doar să bea o bere, a relatat presa italiană.

Oamenii legii i-au amendat cu 800 de euro pentru intrarea prin efracție în situl arheologic. Potrivit The Guardian, nu s-au produs pagube materiale.

Citeste si: Un român a ucis o femeie care l-a refuzat, în Italia. Anchetatorii au considerat inițial că a fost o sinucidere

Nu este primul incident de acest fel de la Colosseum

Italia are parte de numeroși turiști care nu se comportă așa cum ar trebui. Colosseumul este adesea ținta celor ce-și doresc să-și lase semnificativ amprenta.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Stricăciunea structurii vechi de mai bine de 2.000 de ani este strict interzisă,această instrucțiune fiind des întâlnită pe semnele din jurul monumentului. Comiterea unei astfel de fapte se pedepsește cu închisoare de până la un an și cu amendă contravențională de aproximativ 2.000 de euro.

Chiar dacă aceste lucruri sunt aduse la cunoștință turiștilor, nu toți chiar țin cont de avertismente. În luna septembrie a anului trecut, un bărbat în vârstă de 32 de ani din Irlanda a fost văzut folosind un metal pentru a-și grava inițialele într-un stâlp de la primul nivel.

Totodată, o adolescentă în vârstă de 14 ani din Germania a fost surprinsă făcând exact același lucru, o lună mai târziu.

Astfel de încălcări ale legii erau mai frecvente înainte de pandemia de COVID-19, când Colosseumul, finalizat sub împăratul Titus în 80 d.Hr., găzduia anual aproximativ șase milioane de vizitatori.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Franța intră în stare de alertă sanitară

Turiștii sancționați în toată Italia pentru comiterea neregulilor

Și Veneția se confruntă cu probleme similare. Oamenii legii întălnesc tot mai des astfel de evenimente, dată cu întoarcerea turiștilor după ridicarea restricțiilor impuse de contextul pandemic. În luna iunie, un turist francez a fost sancționat contravențional cu suma de 150 de euro pentru că a vâslit de-a lungul Marelui Canal pe o placă cu vâsle, iar două femei din Germania au fost nevoite să plătească 250 de euro fiecare pentru că au făcut plajă în bikini lângă biserica San Stae.

Citeste si: Un român a ucis o femeie apoi i-a lăsat trupul neînsuflețit pe treptele unei clădiri publice


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si