Moartea celor doi tineri a stârnit un scandal uriaș în comunitate, după zvonurile care s-au răspândit rapid pe rețelele de socializare conform cărora ofițerii de poliție ar fi de vină pentru accident.

Potrivit The Sun, Oficiul Independent pentru Conduita Poliției (IOPC) a transmis miercuri că va investiga incidentul.

Citește și: VIDEO. Pijamaua roz a fetiței Madeleine McCann, dispărută cu 16 ani în urmă, în centrul operațiunii-mamut din Portugalia

Reacția poliției vine abia după ce imagini de la o cameră CCTV arată doi tineri gonind pe drum cu o mașină de poliție venind imediat în spatele lor.

Mașina de poliție urmărea în viteză bicicleta puștilor

Un purtător de cuvânt al IOPC a declarat: „În urma unei sesizări din partea poliției din Țara Galilor de Sud, am decis să investigăm în mod independent un incident din Ely, Cardiff, luni (22 mai), care a dus la moartea a doi adolescenți.
„Decizia noastră de a investiga urmează prezența noastră la procedura post incident a poliției și după o analiză a informațiilor primite până în prezent.
„Vom examina orice interacțiune dintre poliție și băieți după ce au apărut imagini CCTV care arată aparent un vehicul de poliție care urmărește o bicicletă înainte de incident”.

Citește și: O bătrână a decedat după polițiștii au rănit-o cu un aparat de electroșocuri. Femeia locuia la azil

Directorul IOPC, David Ford, a declarat: „Este important să investigăm în mod independent circumstanțele care au condus la acest eveniment tragic".

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Șefii poliției au negat inițial că ofițerii lor ar fi fost implicați în tragedie.

Moartea celor doi tineri a survenit după coliziunea violentă cu o mașină pe o stradă aglomerată.

Cu toate acestea, clipul, filmat cu camerele de supraveghere, arată doi tineri care se îndepărtează de polițiști. Poliția din Țara Galilor de Sud a transmis că accidentul – de la ora 18.03 – „a avut loc deja când au sosit ofițerii”.

Dar, la o conferință de presă de la ora 17:00, ei au recunoscut că au „primit imagini CCTV care arată un vehicul de poliție urmând o bicicletă chiar înainte de ora 18:00”.

Unul dintre băieții morți în accident

Unul dintre tinerii uciși, alături de mama sa

Revoltă în localitatea din Țara Galilor după moartea celor doi tineri

A fost revoltă în comunitatea din Ely după incidentul șocant. Oamenii s-au strâns cu sutele, au scandat împotriva poliției și au dat foc unor mașini.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Un martor a declarat pentru The Sun: „Poliția a mințit. Am văzut cu ochii mei. Îi urmăreau pe cei doi băieți pe bicicletă – de ce? nu știu.
„Dacă nu i-ar fi urmărit, atunci nu ar fi murit.
„Acele filmări sunt o dovadă, puteți vedea că se îndreaptă cu viteză după ei.
„Oricum, așa e poliția pe aici. Ei vor hărțui, vor urmări și vor face tot ce pot împotriva copiilor de aici.
"Este dezgustător. Nu vor răspunde acum că au fost prinși. Am văzut asta singur."

Un locuitor a spus: „Acei băieți au fost urmăriți – totul este acolo în video pentru ca noi toți să îl vedem. De aceea oamenii au ieșit în stradă să facă ceea ce au făcut”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si