Close sidebar
Close sidebar

Doi barbati din Galati, acuzati ca au exploatat prin munca in Italia peste o suta de persoane

Doi barbati au fost retinuti de catre politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Galati pentru trafic de persoane, dupa ce ar fi racolat, in ultimii sapte ani, peste 100 de persoane pe care le-ar fi obligat sa munceasca in Italia. Barbatii le-ar fi promis victimelor un salariu de 1.000 de euro lunar pentru a munci la ferme agricole, prezentându-le alte conditii decât cele reale privind cazarea si durata zilei de munca. In realitate, persoanele exploatate nu puteau pleca de la locurile de munca si nu puteau lua contact direct cu angajatorii.

A.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Politistii din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Galati si procurorii D.I.I.C.O.T. au facut, miercuri, perchezitii la patru barbati banuiti ca ar fi exploatat prin munca, in Italia, peste 100 de persoane. Doi dintre au fost retinuti pentru 24 de ore, ceilalti doi sustragându-se urmaririi penale.

Potrivit Inspectoratului General al Politiei Române (IGPR), in perioada 2009-2016, cei patru au racolat peste 100 de persoane, pe care le-ar fi transportat in Italia si le-ar fi predat unor doi cetateni  italieni si unei femei de cetatenie româna, pentru a fi exploatate prin munca.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Barbatii le-ar fi promis victimelor un salariu de 1.000 de euro lunar, pentru a munci la ferme agricole din  Italia, prezentându-le alte conditii decât cele reale referitoare la cazare si durata  zilei de munca. In realitate, persoanele nu puteau pleca de la locurile de munca si nu puteau lua contact direct cu angajatorii.

De asemenea, de la fiecare persoana pe care au trimis-o in Italia barbatii incasau 150 de euro lunar, drept comision pentru faptul ca le-a fost gasit un loc de munca, obtinând in acest mod peste

100.000 de euro.

Miercuri, doi dintre barbati au fost retinuti pentru 24 de ore, iar dosarul fost inaintat Tribunalului Galati, cu propunerea de arestare preventiva.

Sursa: News.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI