Doi bărbați din Sibiu, reținuți pentru braconaj cu viezuri
Doi bărbați din Sibiu au fost prinși la braconaj de bursuci. Cei doi aveau asupra lor o suliță de vânătoare și șase câini.
Doi sibieni de 41 și 38 de ani au fost prinși braconând prin mijloace neautorizate, exemplar din specia viezure, fără a avea permis de vânătoare, informează Antena 3 CNN.
În baza unei sesizări, polițiștii de Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Mureș, alături de un echipaj din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale s-au deplasat la un fond de vânătoare din localitatea Hărțău în extravilanul localității Berghia.
Citește și: Un bărbat a fost prins în timp ce captura ilegal păsări din specia Sticlete
Conform informării de presă a Inspectoratului Județean de Poliție Mureș, vânatul și câinii au fost confiscați, iar cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca cercetările să continue sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș.
”Mamifer omnivor cu activitate nocturnă, bun înotător și cățărător doar la nevoie, bursucul evită să intre în contact cu oamenii.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Neam cu vidra, jderul, dihorul și nevăstuica, toate mustelide, poate trăi până la 14 ani în sălbăticie.
Construiește vizuini complexe, cu multe galerii, iar vulpile și iepurii profită și uneori ocupă vizuinile săpate de acesta.
La capitolul recorduri din lumea animalelor intră și o vizuină de viezure, care avea 180 de intrări și peste 880 de metri de tuneluri”, specifică pe pagina de Facebook Societatea Ornitologică Română.
În luna mai, doi adolescenți s-au ales cu dosar penal, după ce au folosit 5 câini pentru a prinde un mistreț adult și trei pui.
Citește și: Percheziții la persoane bănuite de practicarea vânătorii cu lațuri, ogari și unelte de plasă
„În urma verificărilor efectuate, la domiciliul unuia dintre tinerii implicați au fost găsiți cei trei pui de mistreț capturați, fiind preluați și încredințați reprezentanților Ocolului Silvic Municipal Bistrița și ulterior eliberați în mediul silvatic”, informează Inspectoratul de Poliție Județean, într-un comunicat de presă.
Pentru că cei cinci câini folosiți pentru braconaj nu erau înregistrați și vaccinați, adolescenții au fost și amendați de Protecția Animalelor cu amenzi în valoare totală de 3.000 de lei: pentru neacordarea asistenței medicale, lipsă microcipare și nesterilizare. De asemenea, cei doi s-au ales și cu dosar penal pentru braconaj.