Anastasia are 20 de ani și este din Oradea. A venit în Cluj-Napoca pentru studii și după ce a lucrat ceva timp ca și recepționeră la o sală de sport, a decis să își schimbe jobul și s-a angajat la o cafenea din centrul orașului.

Proprietarii de restaurante au mărit salariile pentru a păstra angajații

Tânăra a studiat mai multe oferte până a luat decizia finala și a decis să se angajeze aici pentru salariul ofertant.

Cafeneaua are în prezent 10 angajați.

Citeste si: Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, vrea să introducă taxa pe lux și pe bacșiș. Reacția lui Florin Cîțu: „Nu ne vom întoarce”

Marius Bocan, proprietar cafenea: "Noi am dublat salariile din August încoace pentru că ne-am dat seama că altfel nu o să facem față și nu o să avem forță de muncă pentru că veneau unii oameni, dar nu toți erau ok și atunci ca să putem păstra oamenii care chiar merită am dublat salariile și atunci oamenii vor să stea."

Ne mutăm într-un alt local din Cluj-Napoca unde probleme lipsei de personal este una extrem de gravă.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citeste si: ROBOR aprilie 2022. Noi vești proaste pentru românii cu credite bancare

Mihai Cioancă, manager local: "S-au indreptat către alte domenii, în general pe partea de livrări, care a crescut odată cu venirea pandemiei și foarte mulți spre IT. Devine din ce în ce mai greu să găsim personal care își dorește să activeze pe termen lung în domeniul ăsta."

O echipă de clujeni a creat o platformă pentru angajări în domeniu

O echipă de clujeni a creat o platformă online pentru angajări exclusiv în domeniul ospitalității.

Citeste si: 15 cetățeni străini au fost prinși în timp ce încercau să treacă ilegal granița în Ungaria

Mihai Naș, co-fondator platforma: "Avem cele trei secțiuni de candidat, angajator și furnizor. Ca și candidat poți să îți faci cont și aplică direct pentru un job pe care îl găsești. Ca și angajator la fel poți să postezi jobul sau ce furnizezi ca și distribuitor."

Până acum, platforma a ajutat sute de angajați și patroni. Cele mai multe joburi postate sunt din partea localurilor care își caută barmani, ospatari sau ajutor de bucătari, iar cele mai multe anunțuri vin din Bucuresti și Cluj-Napoca.

Citeste si: Duminica Tomii 2022: Ce nu este bine să faci în prima duminică după Paşte?

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si