Mai mulți copii s-au rănit, după ce au folosit un leagăn destinat persoanelor cu dizabilități.

"Precizăm încă o dată că balansoarul este destinat exclusiv persoanelor cu dizabilităţi locomotorii, lucru marcat prin mesaje de avertizare amplasate încă de la inaugurare. De altfel, în toată această perioadă, persoanele cărora le-a fost destinat balansoarul s-au bucurat de el, folosindu-l fără vreun risc, în condiţii de totală siguranţă. Regretăm că au existat şi cazuri în care copii fără dizabilităţi, deşi erau însoţiţi de părinţi, au fost victimele unor nedorite incidente, ca efect al nerespectării regulilor de utilizare a dispozitivului.

Citește și: Un loc de joacă din Galați, abia reabilitat, a fost vandalizat

Drept urmare, balansoarul va fi blocat până la identificarea unei soluţii prin care să poată fi utilizat exclusiv de persoanele cărora le-a fost dedicat. Din păcate, blocarea balansoarului va fi făcută în detrimentul persoanelor cu dizabilităţi, care îl foloseau fără probleme.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Suntem preocupaţi în continuare de siguranţa locurilor de joacă pentru toţi copiii, municipalitatea intenţionând să amenajeze un perimetru mai generos, cu facilităţi de agrement pentru copiii cu dizabilităţi", se arată în informarea remisă marţi de Primăria Bistriţa.

Citește și: O fată de 10 ani a fost ucisă de trei băieți, într-un orfelinat din Germania

Această decizie luată de municipalitate vine după ce o fetiță de șase ani și un băiat de 8 ani au ajuns la spital cu fracturi la picioare, după ce s-au jucat în leagăn.

Un loc de joacă din Galați, abia reabilitat, a fost vandalizat

Un parc din orașul Galați a fost vandalizat de persoane necunoscute. Locul a fost modernizat din bani publici. 

Imaginile cu echipamentele de joacă mâzgâlite și mesele din lemn rupte au fost postate pe rețelele de socializare de primarul Galațiului.

Citește și: Descoperire șocantă la o descindere a poliției! A fost găsită o fată, legată cu lanțuri de dulap de propriul tată

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Așa nu! Ține de fiecare dintre noi să păstrăm lucrurile de pe domeniul public. Din păcate sunt și unii puși pe distrugere, așa cum s-a întâmplat de curând în parcul din Micro 18 unde au fost rupte scândurile de la mese și au fost vandalizate echipamentele de la locul de joacă.

Sunt bunuri comune, făcute din banii gălățenilor.  Distrugerea este infracțiune!  Stă în puterea fiecăruia să avem orașul pe care ni-l dorim”,  a scris primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu, pe Facebook.
Parcul va fi modernizat în baza unui proiect al Primăriei Galați. Reprezentanții municipalității au anunțat licitația pentru realizarea lucrării. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si