Close sidebar
Close sidebar

Doi elevi din Bucuresti au obtinut locul I si II la un concurs NASA

Tudor Coman, elev in clasa a VIII-a la Liceul Internaţional de Informatica din Bucuresti, a obtinut locul Ia un concurs organizat de NASA. Premiul al doilea a fost obtinut tot de o romanca, Eliza Constantinescu, eleva in clasa a VII-a la acelasi liceu.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Tudor Coman a obtinut premiul cel mare cu proiectul „Tharros” in care a  conceput detaliile unei baze in spaţiu pentru minimum 10.000 de oameni.

„Oamenii au avut intotdeauna dorinţa de a explora mai mult decat ceea ce a fost descoperit. Acest lucru a ajutat la dezvoltarea de noi tehnologii si la aflarea mai multor lucruri despre lumea inconjuratoare. Unul dintre motivele pentru a construi o colonie in spaţiu este acela ca toate cunostinţele dobandite prin construcţia acestei colonii i-ar putea face pe oameni sa inţeleaga mai bine spaţiu“, spune Tudor Coman in proiectul sau, potrivit europafm.ro.

Eliza Constantinescu a realizat proiectul “Lizartis”, prin care abordeaza extinderea in spatiu.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

„Rasa umana se extinde in ultima perioada de timp. Oamenii vor avea nevoie de noi terenuri, unde sa plece si sa se dezvolte. O asezare in spaţiu ar fi mult mai avantajoasa decat sa distruga incet biosfera Pamantului. Omenirea a avut intotdeauna tendinţa sa se extinda, asa ca de ce nu pentru a merge la nivelul urmator si sa incerce sa se extinda in spaţiu?”, arata Eliza Constantinescu in proiect.

La acest concurs au participat si alti romani care au obtinut rezultate foarte bune.
 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI