Emil si Valentin Ancuta au construit o fabrica de patiserie in locul unei vechi crame din Galati.

„Mi-a luat zece ani sa imi iasa croissantul asa cum vreau eu“, a povestit Valentin Ancuta pentru newmoney.ro. El, alaturi de fratele sau Emil, sunt producatorii croissantelor Derpan, o afacere de peste opt milioane de euro.

Cei peste 250 de angajati lucreaza in patru schimburi, iar produsele lor ajung in 12 tari.

Compania produce in principal croissante cu diverse umpluturi, dar portofoliul a fost extins si la snacksuri, briose, strudele si cozonacei.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

In 2002, cand au hotarat sa-si faca propria lor afacere, mai intai au intrat pe distributie, dar dupa ceva timp si-au dat seama ca nu este o afacere de viitor pentru o firma mica.

“Ne-am ales din produsele pe care le distribuiam. Ni s-a parut ca asta ar fi nisa (croissantele, n.r.)“, a povestit Valentin Ancuta.

Asa ca  au cumparat o linie de fabricatie si in timp s-au perfectionat, au angajat specialisti si au cumparat linii automate. Acum, croissantele fabricate la Galati se vand in mai multe tari si au ajuns pana in Marea Britanie, Cehia, Ungaria sau Serbia.


 

Foto: NewMoney.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si