Victime în urma ploilor torențiale din România. Un bărbat de 78 de ani din judeţul Neamţ a murit, vineri, după ce a fost luat o viitură produsă în localitatea Almaş, el fiind scos de pompieri din apă şi supus manevrelor de resuscitare, însă fără rezultat.

În judeţul Bacău, este căutată o persoană care a căzut în apă după ce podeţul pe care se afla s-a rupt, potrivit News.ro.

În Vrancea, zece muncitori surprinşi de creşterea nivelului apelor s-au refugiat într-o remorcă.

Citeste si: COD ROȘU de inundații în România

Raed Arafat, detalii despre primele victime 

„Din păcate avem două persoane. Una dispărută la Bacău, care traversa un podeț care s-a rupt și a căzut în apă. Mai este o altă persoană, nu știm împrejurările, dar era la Neamț sub manevre de resuscitare”, a afirmat Raed Arafat, vineri seara.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Directorul Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a mai spus la Digi24 că pompierii acționează pentru salvarea a 10 muncitori, în Vrancea.

"Mai avem în judeţul Vrancea zece persoane, zece muncitori într-o localitate care lucrau şi au fost suprinşi de apă care a crescut şi s-au refugiat într-o remorcă şi pompierii se ocupă de salvarea lor", a declarat Raed Arafat.

Primul bilanț al IGSU

34 de localități din 15 județe, plus Municipiul București, au avut de suferit după ploile torențiale care au lovit România vineri, 18 iunie, în intervalul 07.00-20.00, a anunțat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Potrivit IGSU, 9 case, 92 curți, 5 subsoluri, de pe 22 străzi au fost afectate și s-a intervenit pentru degajarea a 12 copaci căzuți pe carosabil sau pe autoturisme, 5 mașini fiind afectate.

De asemenea, circulația rutieră a fost temporar afectată pe 2 drumuri naționale, este vorba despre DN 11/BC și DN7 – DB și 1 drum județean, este vorba despre DJ 105 G – SB.

Cele 15 județe lovite de inundații sunt Bacău, Botoșani, Brăila, Buzău, Cluj, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Ilfov, Ialomița, Hunedoara, Neamț, Sibiu, Teleorman și Vrancea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si