Close sidebar
Close sidebar

Doi profesori de la un colegiu din Ploiesti, cercetati pentru ca ar fi primit bani pentru a promova elevi corigenti

Un profesor de economie de la Colegiul "Toma Socolescu" din Ploiesti este cercetat sub control judiciar penru luare de mita, dupa ce a fost prins in flagrant primind bani pentru a promova elevi ramasi corigenti. Un alt cadru didactic de la acelasi liceu, profesor de matematica, este si el cercetat pentru ca ar fi intermediat mita intre elevi si profesorul de economie.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Potrivit unor surse judiciare, ofiterii Directiei Generale Anticoruptie au dechis acest dosar dupa ce au primit un denunt de la un elev al Colegiului "Toma Socolescu", prin care tanarul sustinea ca i se cer bani pentrtu a promova corigenta la economie. Ofiterii DGA Prahova impreuna cu un procuror de la Parchetul de pe langa Tribunalul Prahova au organizat un flagrant profesorului, constatand ca in acea zi primise cate 500 de lei de la doua eleve pentru ca acestea sa promoveze corigenta.

In urma unor perchezitii facute acasa la cadrul didactic, anchetatorii au gasit suma de 6.000 de lei despre care banuiesc ca ar proveni din mita.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

In urma extinderii cercetarilor, ofiterii de la Directia Generala Anticoruptie au stabilit ca profesorul de economie era ajutat de un coleg, profesor de matematica. Acesta din urma intermedia mita, el fiind cel care primea banii de la elevii corigenti, oprind, la randul sau, o parte din suma.

Pe parcursul anchetei au fost identificati sase elevi ai acestui liceu care ar fi platit pentru a trece corigentele, acestia fiind pusi sub acuzare pentru dare de mita.

Cele doua cadre didactice sunt cercetate sub control judiciar.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI