Close sidebar
Close sidebar

Doi români au fost găsiți după 30 de ani de la săvârșirea unei crime în Ungaria. Au fost identificați cu ajutorul unei țigări

Cei doi români au ucis în 1993 o bătrână din Soltvadkert, Ungaria, cu ajutorul unui topor. Aceștia au intrat în casa victimei în scopul furtului de bani și au atacat-o până ce și-a dat ultima suflare. După 30 de ani, cu ajutorul dezvoltării instrumentelor și tehnologiei, ADN-ul de pe o țigară lăsată la fața locului a dus la identificarea cuplului criminal.

Maria Stiuca,

Găsiți după 30 de ani după ce au săvârșit o crimă

[Sursa foto: Colaj Pexels/ Freepik]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Județean Bács-Kiskun a anunțat joi că bătrâna a fost ucisă cu un topor, după care cei doi români au jefuit-o.

Cuplu de români, prinși după ce au săvârșit o crimă în urmă cu 30 de ani

Rechizitoriul arată că cei doi români, bărbat și femeie, au lucrat ca muncitori sezonieri în Soltvadkert, unde au cunoscut-o pe bătrâna pe care aveau să o ucidă, a explicat Marianna Négyessynné Bodó, citată de stiridiaspora.ro.

Victima, văduvă fiind, a vândut uneltele destinate cultivării de struguri, pe care a obținut o sumă considerabilă. Cei doi au fost concediați în septembrie 1993, și astfel nu au mai avut un loc de muncă. Astfel, aceștia și-au făcut un plan pentru a obține bani de la bătrână, conform maszol.ro.

Citește și: Preotul care a slujit la înmormântarea unei fetițe de 8 ani este acuzat de răpirea și uciderea ei

În seara de 30 septembrie 1993, victima i-a primit în casă pe cei doi criminali, pe care îi cunoștea. Între timp, femeia le-a oferit mâncare și de băut.

Bătrâna a fost ucisă cu un topor. Criminalii au jefuit-o după ce s-au asigurat că victima nu mai este conștientă

Bătrâna a fost lovită în cap cu o sticlă de suc, până s-a prăbușit și a rămas inconștientă. Între timp, cei doi au căutat în tot apartamentul victimei, unde au găsit geanta acesteia.

Femeia, aflată pe podeaua din bucătărie a început să-și recapete cunoștința, însă, la vederea acestui fapt, bărbatul a luat un topor cu care a lovit-o cu forță de cel puțin trei ori. Victima a murit pe loc din cauza rănilor grave.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea tragică a contesei della Torre, ucisă în ziua în care își aniversa căsnicia. Vila unde a fost omorâtă e scoasă la vânzare- antena3.ro

În noaptea crimei, cei doi români s-au întors în țara natală cu 350.000 HUF în numerar (4.547,20 RON), pe care i-au cheltuit. La acel moment, criminalii nu fuseseră identificați.

Citește și: Bărbat găsit mort lângă terenurile de tenis din Mamaia! Ar fi fost înjunghiat și incendiat

Gyula Bogdány, șeful adjunct al secției penale a Sediului Poliției Județene Bács-Kiskun a explicat că: „ADN-ul găsit pe mucul de țigară lăsat la fața locului a devenit unul dintre probele importante pentru procesul penal, care a fost redeschis în septembrie 2020. Cu ajutorul AND-ului s-a putut în sfârșit identificarea făptuitorului”.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Povestea tragică a contesei della Torre, ucisă în ziua în care își aniversa căsnicia. Vila unde a fost omorâtă e scoasă la vânzare- antena3.ro

Șeful adjunct a mai adăugat că identificarea criminalilor a fost posibilă datorită dezvoltării instrumentelor și tehnologiei.

Astfel, joi, Parchetul Județean a stabilit că pedeapsa cazului de omor din culpă, mai grav de câteva ori, nu a expirat.

Cei doi sunt acuzați de Parchet de omor săvârșit cu deosebită cruzime în scop de profit. Tribunalul Kecskemét va decide asupra vinovăției femeii arestate și a bărbatului reținut în străinătate într-un alt dosar.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI