Potrivit presei internaționale, asupra băbatului au fost găsite și pașapoartele canadiene a celor doi copii, înecați și ei în râu.

Doi români și-au pierdut viața în timp ce încercau să treacă ilegal graniţa din Canada în SUA

"Unul dintre bărbaţii adulți, identificați ca fiind în vârstă de 28 de ani, Florin Lordache, avea în posesie două pașapoarte canadiene, unul pentru copilul de doi ani recuperat și unul pentru un bebeluș de un an care a fost recuperat și el.

Citește și: Descoperire șocantă în Mexic. Peste 340 de migranţi au fost găsiţi în remorca unui camion

Una dintre femeile adulte a fost identificată ca fiind Cristina (Monalisa) Zenaida Iordache, în vârstă de 28 de ani", se arată într-o postare pe pagina de Facebook Mohawk Council of Akwesasne.

Citește și: Premierul Greciei a făcut declarații despre accidentul feroviar: "Coliziunea este cauzată de o tragică eroare umană"

Autoritățile continuă identificarea altor patru victime, care ar fi de origine indiană.

Mai mulți români au pierit în timp ce încercau să treacă ilegal din Canada în Statele Unite

Potrivit poliției canadiene, șase persoane provenind din două familii, una de origine română cu pașapoarte canadiene, cealaltă din India, au fost găsite moarte într-o zonă mlăștinoasă de lângă granița Canada-SUA, după ce au încercat să treacă ilegal în Statele Unite.

Citește și: 43 de migranți, inclusiv un bebeluș, și-au pierdut viața după ce ambarcațiunea lor s-a scufundat

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Alerta a fost dată de familia unui cărăuș canadian, care a raportat dispariția acestuia. Astfel, polițiștii au început imediat căutările.

Trupurile lor au fost descoperite joi seara în apropierea unei ambarcațiuni răsturnate aparținând unui bărbat dispărut din comunitatea Akwesasne Mohawk.

Citește și: Cel puțin 18 cadavre au fost descoperite într-un camion în Bulgaria

„Potrivit primelor informații, toți au încercat să intre ilegal în SUA din Canada. Cele șase persoane provin din două familii, una de origine română, ceilalți cetățeni fiind din India ”, a transmis adjunctul șefului poliției locale ,O`Brien, potrivit usnews.com.

Citește și: Carnagiu pe o șosea din Panama: cel puțin 33 de persoane și-au pierdut viața

Inițial, au fost descoperite șase cadavre, dintre care cinci adulți și un copil, acesta fiind din familia de români. A fost găsit ulterior și trupul neînsufșețit al unui alt copil, tot român, potrivit autorităților canadiene.

Barca în care se aflau s-a răsturnat

Barca în care se aflau cei șase s-a răsturnat, aceasta fiind „foarte mică”, având în vedere condițiile meteo nefavorabile: ploaie, lapoviță și vânt puternic.

Citește și: Cel puțin 73 de migranți sunt dați dispăruți și considerați morți după ce vasul în care erau s-a răsturnat în Libia/ 7 migranți au înotat la mal și sunt acum la spital

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Familia de români era stabilită de ceva timp în Canada. Unul dintre copii avea cetățenie canadiană, deci era născut pe teritoriul Canadei.

Autoritățile așteaptă autopsia și rezultatele testelor toxicologice pentru a stabili cu exactitate cauza morții.

Citește și: O femeie și patru copii au murit într-o barcă gonflabilă, în largul insulei Leros. Ei voiau să ajungă în Europa

Premierul canadian, Justin Trudeau, a transmis condoleanțe: „Gândurile noastre sunt către familiile persoanelor care au pierit. Aceasta este o situație sfâșietoare, în special având în vedere copilul mic care a fost printre ei”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si