Un cuplu din California care a plecat în luna de miere în insula Hawaii a depus o plângere penală împotriva celor care le-au organizat excursia de scufundări.

Citește și: VIDEO. A crezut că-și cumpără un micro-purceluș de companie, dar a fost șocată când animalul a crescut. Ce era, de fapt

Procesul ar putea să le aducă despăgubiri semnificative, dat fiind că au fost abandonați în mijlocul oceanului și la un pas de moarte, potrivit BBC News

Elizabeth Webster și Alexander Burckle își petreceau luna de miere într-o călătorie romantică în Hawaii, în septembrie 2021, când s-au alăturat altor 42 de pasageri pentru turul de snorkeling pe coasta Lanai.

Citește și: Apelul disperat al soției lui Bruce Willis

Declarațiile depuse în proces spun că barca i-a lăsat pe cei doi tineri aflați în luna de miere să înoate peste jumătate de km. înapoi spre țărm, în ape agitate.

Cum s-a produs incidentul 

Barca a părăsit portul Lahaina la ora locală 10 dimineața, iar toți cei 44 de pasageri au intrat în apă în jurul orei 10:50 cu instrucțiuni de a înota spre nord.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Turiștilor li s-a spus că barca va rămâne în aceeași locație aproximativ o oră înainte de a merge mai departe, așa că în jurul orei 11:50, cuplul a început să se întoarcă la barcă.

Atât Webster, cât și Burckle erau practicanți de snorkeling cu experiență, care fuseseră în Maui de mai multe ori, dar după aproximativ 15 minute și-au dat seama că valurile și curenții erau puternici și „nu au făcut progrese către barcă” din cauza apelor agitate din zonă.

Citește și: Sezonul estival are semne tot mai proaste

„Apele erau agitate și reclamanții au început să înoate mai susținut spre barcă. La aproximativ 12:20 p.m., după alte 15 minute (aprox.) de înot agresiv, barca se îndepărtase în mod clar de ei”.

În dosarul depus în instanță se mai spune că membrii echipajului au fost alertați cu privire la faptul că Webster și Burckle nu se aflau pe barcă de către un alt pasager, dar firma l-a asigurat pe pasager că toată lumea se afla la bord.

Tinerii căsătoriți cer 5 milioane de dolari despăgubiri

Cuplul a dat în judecată compania Sail Maui pentru 5 milioane de dolari pentru daune generale și suferință emoțională. Operatorul de turism nu a răspuns solicitării de comentarii a BBC News. 

„Au crezut că vor muri”, a declarat avocatul cuplului, Jared Washkowitz, pentru Hawaii News Now. 

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Soții Webster și Burckle spun, de asemenea, că nu au primit sfaturi despre cum să se întoarcă la barcă sau ce să facă în caz de urgență.

Ceea ce inițial erau ape limpezi și calme au devenit în curând agitate și agitate, conform procesului, iar cuplul a semnalat că sunt în primejdie. Nava nu a băgat în seamă, iar cuplul a privit barca plecând fără ei.

„Au crezut că vor muri”

„Se temeau că înecul este iminent”, se arată în dosarul procesului analizat de BBC News. „Reclamanții și-au dat seama că nava i-a părăsit și nu se mai întoarce după ei. Au decis că singura lor opțiune de supraviețuire în acel moment era să se întoarcă la țărm”.

Cuplul a înotat spre insula Lanai și au ajuns pe țărm deshidratați și epuizați după mai bine de două ore petrecute în apă. În cele din urmă, au fost descoperiți de localnici care i-au ajutat să se întoarcă în Maui.

O altă pasageră din același tur, Jessica Hebert, descrisă de presă ca fiind membră a Gărzii de Coastă a SUA, a spus că și-a amintit că s-a întâlnit cu cuplul a doua zi.

„Erau atât de speriați”, a spus ea. Ea a descris eforturile echipajului de a număra turiștii aflați în barcă ca fiind dezorganizate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si