Close sidebar
Close sidebar

Doi tineri din Iasi s-au ratacit in masivul Ceahlau, intr-o zona deosebit de periculoasa. Echipele de salvare i-au gasit pe marginea unei prapastii adanci

Doi tineri in varsta de 24 si 26 ani, din Iasi, s-au ratacit vineri, in masivul Ceahlau, si au solicitat telefonic sprijinul salvamontistilor.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Raul Papalicef, seful Serviciului Salvamont Neamt, a declarat, sambata, ca legatura telefonica a fost foarte proasta si s-a pierdut imediat dupa apelul de ajutor. Totusi, dispecerul a inregistrat faptul ca tinerii se afla intr-o zona deosebit de periculoasa, undeva intre peretii Ocolasului Mic si Jgheabul Ursariei.

"Dupa doua ore de cautari, echipa de interventie i-a gasit blocati pe o brana, deasupra unei prapastii de cateva sute de metri. Dupa ce au fost extrasi si condusi la cabana Dochia, acestia au povestit ca initial au urcat pe traseul Izvorul Muntelui- Poiana Maicilor- Ocolasul Mic si in punctul numit La Viperie nu au mai recunoscut traseul datorita degradarii rezultate in urma ultimei furtuni si a copacilor cazuti. Au facut dreapta confundand poteca cu una din potecile de capra neagra foarte numeroase in acea zona. Dupa un timp, cand poteca s-a pierdut si atat deasupra cat si dedesubt erau pereti impresionanti de stanca de sute de metri inaltime si adancime, au realizat ca sunt intr-o situatie disperata.

Au incercat sa sune de mai multe ori dupa ajutor, dar datorita zonei stancoase nu au gasit decat tarziu o urma slaba de semnal", a declarat Raul Papalicef, potrivit Agerpres.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Dupa ce au reusit sa comunice cu salvatorii montani, cei doi au ramas pe o brana intre stanci unde au fost gasiti de echipa de interventie.

In urmatoarea perioada, Salvamont Neamt va incepe lucrarile de degajare a traseelor afectate de ploile abundente si de vantul care a doborat mai multi copaci pe trasee.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI