Close sidebar
Close sidebar

Doi turiști canadieni au ajuns din întâmplare la o nuntă în Craiova: ”Mulțumesc foarte mult România”

Doi turiști canadieni au rămas uimiți de cum se desfășoară o nuntă în România, și cât de multe tradiții sunt la un asemenea eveniment.

Stefania Pavel,

Doi turiști canadieni au rămas uimiți de cum se desfășoară o nuntă în România, și cât de multe tradiții sunt la un asemenea eveniment.

[Sursa foto: JetLag Warriors - Youtube]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Doi turiști canadieni au ajuns din întâmplare la o nuntă în România și au rămas pur și simplu uimiți de tradiții și obiceiurile care încă se respectă. Totodată, ei au fost încântați de ospitalitatea oamenilor care i-au primit în mijlocul lor, chiar dacă nu-i cunoșteau pe miri și nici nu erau îmbrăcați pentru un astfel de eveniment. Cei doi au filmat toată experiența și au postat-o pe Youtube, iar românii le mulțumesc în comentarii pentru modul în care ne promovează țara, scrie Stiri Diaspora. 

Cei doi, încântați să participe la o nuntă tradițională românească

Steve și Ivana sunt doi vloggeri de turism care sunt pur și simplu îndrăgostiți de România. Ei sunt la a doua vizită în țara noastră, însă de această dată au avut parte de o surpriză de proporții.

Citește și: Doi bărbați din județul Bihor au furat ciocolată de aproape 4.700 de lei dintr-un magazin. Inculpații au mai furat două biciclete pe care încercau să le vândă

În timp ce se aflau în vizită într-o gospodărie de la țară, au fost invitați să participe la o nuntă tradițională românească. Cei doi n-au stat pe gânduri, au luat camera și au filmat experiența.

"Chiar acum, în timp ce vorbim, am fost invitați la o nuntă în sat. Problema e că port un tricou, așa că nu sunt sigur dacă pot merge acolo. 

Citește și: Un turist și-a scrijelit numele pe Colloseumul din Roma, iar acum riscă 5 ani de închisoare

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Mă gândesc că mirele și mireasa nu vor un străin în tricou acolo, așa că nu avem așteptări. Dar suntem încrezători pentru că e prima dată pentru noi când mergem la o nuntă locală. Da, vom vedea tradițiile! Este foarte interesant pentru noi!", spune Steve, vizibil încurcat de situație. 

Deși au ceva rezerve, cei doi se hotărăsc să meargă la nuntă. În momentul în care se apropie de locația de evenimente din localitatea Pielești, lângă Craiova, cei doi canadieni sunt extaziați de ce urmează să se întâmple.

”Tradițiile românești sunt puțin din toate”

"Oh, Doamne, sunt oficial la o nuntă. Uita-ți-vă la Ana, atât de frumos e îmbrăcată! Ivana, cămașa arată foarte bine! Dar eu, tricou și pantaloni scurți, Doamne!", spune Steve. Dupa 3 minute, însă cei doi s-au prins deja într-o horă tradițională. Oaspeții neașteptați au primit și cocarde pentru a fi incluși oficial printre invitați.

"Mirele și mireasa păreau că au acceptat prezența noastră aici. Mireasa s-a dus la domnișoara de onoare și i-a spus să ne pună flori în piept. Apoi am primit floarea mea. Ca să nu mă simt ca și cum aș încurca. Wow, ce drăguț! Frumoasă petrecere!", spune canadianul.

Citește și: 57 de sectoare de plajă sunt scoase din nou la licitație în mai multe stațiuni de pe litoral

Ei au fost încântați de ospitalitatea oamenilor care i-au primit în mijlocul lor, chiar dacă nu-i cunoșteau pe miri.

[Sursa foto: JetLag Warriors- Youtube]

"Deci mireasa a dus găleata asta la o fântână. Cred că nu e o coincidență, fântâna e chiar în fața localului. A băgat niște bețe în ea și aruncă în stânga, dreapta, centru, și are un mare zâmbet pe față. Aruncă niște apă pe jos, iar acolo sunt bani în găleată. O ceremonie frumoasă, o rochie frumoasă. O tradiție frumoasă. Tradițiile românești sunt puțin din toate. De la găleata de apă cu fructe, până la covrigi în vârful unui pom de Crăciun. Uimitor!", spun cei doi.

După încă o sesiune de dans, cei doi canadieni aleg să se retragă, nefiind îmbrăcați pentru acest tip de eveniment. Însă nu înainte de a-și exprima încă o dată recunoștința pentru modul în care au fost primiți la nuntă și pentru ospitalitatea oamenilor:

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

"Mulțumesc foarte mult, mulțumesc România! Felicitări frumosului cuplu. E atât de frumos!"

Citește și: EXCLUSIV: Santorini, printre destinațiile preferate ale turiștilor/ Yannis Kyriakidis: ”Avem foarte mulți turiști din toate colțurile lumii”

În secțiunea de comentarii a clipului sunt foarte mulți români care le mulțumesc celor doi pentru modul în care promovează România. Totodată, sunt și străini care descoperă țara noastră prin intermediul acestor imagini și care sunt curioși să afle mai multe.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI