Close sidebar
Close sidebar

Doleanțele primarilor: Fonduri pentru noul an școlar, termoficare și majorarea salariilor funcționarilor

Înainte cu o săptămână de începerea unui nou an școlar, discuțiile cu primarii orașelor mici și ai comunelor s-au axat în primul rând pe fondurile necesare școlii. Edilii cer mai mulți bani pentru plata utilităților în școli, pentru burse sau pentru navetele cadrelor didactice din mediul rural.

Laura Macovei,

Doleanțele primarilor: Fonduri pentru noul an școlar, termoficare și majorarea salariilor funcționarilor

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Aceste fonduri le avem doar pentru primul semestru și am cerut premierului să găsim soluții pentru fonduri și pentru semestrul al doilea pentru materialele școlare și pentru utilități”, a declarat primarul oraşului Cugir, Adrian Teban.

Citeste si: Un șofer de 19 ani, prins cu viteză mare în două localități diferite. Totul s-a întâmplat la doar un minut distanță

Potrivit unui comunicat, premierul i-a informat pe primari că la recenta rectificare bugetară autoritățile locale au primit peste 2 miliarde de lei pentru programele din învățământ, sănătate publică și furnizarea energiei în sistem centralizat.

Ce au cerut edilii

Majorarea salariilor funcționarilor locali s-a regăsit și ea printre dorințele edililor. Venitul angajaților din primarii, inclusiv al muncitorilor, depinde de indemnizația viceprimarului, au explicat ei.

Citeste si: Un tânăr de doar 20 de ani s-a înecat la Costinești! Bărbatul a ignorat steagul arborat la mal- kanald.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Î ntr-o comuna de rang 3, sub 3000 de locuitori salariul minim pe care-l poți acorda lui Dorel nu poate cobori sub 88 la suta din indemnizația viceprimarului din comuna. Rămân 3215 lei venit net al lui Dorel”,  a precizat  Dan Cârlan, președinte al Corpului profesional al secretarilor generali ai comunelor din România, potrivit Antena3.

Premierul a continuat discuțiile după-amiaza cu președinții Consiliilor Județene și primarii muncipiilor, care au ridicat probleme asemănătoare.

Termoficare

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca:  Unu, căldură la iarna, cea mai importanta temă. este nevoie de 600 milione de euro până în ianuarie, care să acopere datoriile restante, cheltuielile cu avansul, subvenția la energie termică. O parte din acești bani sperăm să-i obținem de la Guvern.

Citeste si: VIDEO| “Se sună de schimbare!”- Ştirile Kanal D şi Asociaţia BookLand lansează o campanie emoţionantă, ai cărei beneficiari sunt copiii care învaţă în şcoli din mediul rural, ce au nevoie urgentă de renovare

Primarii spun că au reușit să obțină o amânare cu un an a aplicării taxelor locale din noul Cod Fiscal.

 
Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI