Ministerul Culturii a făcut publică această veste într-o postare pe Facebook: „Regretăm profund plecarea prematură dintre noi a directorului filarmonicii clujene şi traducătorului Marius Tabacu.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Personalitate marcantă a vieţii culturale româneşti, acesta a condus în ultimii 13 ani una dintre cele mai importante şi prestigioase instituţii muzicale din ţară, Filarmonica ”Transilvania” din Cluj, într-o perioadă în care nu au lipsit provocările pentru a menţine instituţia clujeană în elita aşezămintelor culturale româneşti. Prin activitatea sa de traducător a ridicat punţi între culturi, fiind răsplătit anul acesta cu premiul Uniunii Scriitorilor pentru traducerea ”Trilogiei Transilvane”, de Miklós Bánffy”.

Marius Tabacu ”prin activitatea sa de traducător a ridicat punţi între culturi”.

Conform presei din Cluj, Filarmonica de Stat „Transilvania” va susţine în această seară un concert în care îl va omagia pe Tabacu şi va păstra un moment de reculegere în amintirea lui.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si