Lumea literaturii era în doliu, după ce Russell Banks a murit la 82 de ani. Scriitorul american s-a stins din viață în locuința lui din New York, după o perioadă în care s-a luptat cu cancerul.

Autorul a fost unul dintre cei mai importanți scriitori americani, care a lansat cărți citite de o lume întreagă și vândute în număr record de volume. Două dintre acestea sunt ”Deriva continentelor” și ”Spintecătorul de nori”, care au făcut înconjurul lumii.

Citește și: A murit Modeste M'Bami, fost internațional camerunez. Care este cauza decesului

Russell Banks s-a stins din viață

Russell Banks a fost un celebru scriitor american care s-a stins din viață la 82 de ani, după ce cancerul a învins. El avea o carieră de succes în lumea literaturii. Acesta a făcut furori cu cărțile în care a reprezentat imaginea clasei muncitoare.

Russell Banks s-a remarcat prin volumele în care a ilustrat clasa muncitoare prin personaje care reprezentau sărăcia, problemele legate de rasă sau clasă socială.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Citește și: Povestea de dragoste impresionantă dintre Mitică Popescu și Leopoldina Bălănuță: „Verigheta nu o scot din deget pe scenă”

Russell Banks a fost premiat de-a lungul vieții

Russell Banks a reușit, de-a lungul carierei sale, să primească premii importante pentru industria în care el a activat. Scriitorul a câștigat premiile Guggenheim Fellowship, Literature Award from the American Academy of Arts and Letters, Ingram Merrill Award sau The St.

Lawrence Award for Short Fiction.

Anunțul decesului a fost făcut duminică, 8 ianuarie, de autoarea Joyce Carol Oates, care a transmis un mesaj emoționant pe Twitter.

Citește și: Primul stadion care va purta numele lui Pele: „Un omagiu şi o recunoaştere adusă acestei figuri care ne face pe toţi măreţi”

„O veste foarte tristă că un mare scriitor american, Russell Banks, prieten iubit de mulți oameni, a murit în pace noaptea trecută în locuința sa din New York. L-am iubit pe Russell și am apreciat talentul său extraordinar și inima sa generoasă”, a scris Joyce Carol Oates pe Twitter.

Citește și: Doliu în lumea teatrului românesc


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si