Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Doliu în lumea muzicii. Cântărețul italian, Toto Cutugno, a încetat din viață la vârsta de 80 de ani

Cântărețul celebru, Toto Cutugno, a încetat din viață la vârsta de 80 de ani, marți, 22 august, în jurul orei 16.00. Acesta a murit la spitalul din San Raffaele din Milano, unde era internat.

Alexandra Bercea,

Cântărețul italian, Toto Cutugno, a încetat din viață la vârsta de 80 de ani


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Vestea tristă a venit din partea managerului său, Danilo Mancuso, pentru agenția de știri ANSA. Acesta a declarat faptul că "după o boală îndelungată, starea cântărețului s-a agravat în ultimele luni". 

Acesta a fost diagnosticat în urmă cu 10 ani cu cancer de prostată. Toto Cutugno a susținut faptul că a învins boala. Din nefericire, boala a recidivat. În luna aprilie a anului 2022, artistul italian a suferit complicații. Acesta a fost internat de urgență în stare critică, la un spital privat, cu cancer metastatic de prostată, potrivit Hotnews.ro

Cine a fost Toto Cutugno?

Toto Cutugno, sub numele real, Salvatore Cutugno, a fost un cântăreț și un compozitor italian, de muzică ușoară.

Acesta a compus peste 400 de melodii.

Doliu în lumea muzicii. Cântărețul italian, Toto Cutugno, a încetat din viață la vârsta de 80 de ani

De asemenea, peste 100 de milioane de discuri au fost vândute în întreaga lume. Toto Cutugno a fost primul cantautor, care a câștigat marele premiu al Festivalului de la Sanremo (în 1980), dar și singurul cantautor italian, care a câștigat marele premiu la Eurovision, în secolul XX.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Toto Cutugno s-a născut pe data de 7 iulie, în 1943, în orașul Fosdinovo, Toscana. Tatăl său a fost marinar, dar știa să cânte la tubă. Acesta i-a transmis fiului său dragostea pentru muzică.

Citește și: Toto Cutugno, în stare critică

Cariera sa a început la vârsta de 13 ani, atunci când a participat la concursul de acordeoniști, unde a ocupat locul 3. 

Declarația făcută de Toto Cutugno, pentru România

În timpul unui concert susținut în anul 2015, în București, cântărețul a făcut o declarație deosebită la adresa țării noastre.

"Romania e a doua mea casă", a declarat artistul, care a sărbătorit în țara noastră 35 de ani de la momentul câștigării marelui premiu al festivalului de la San Remo.

Acesta a cântat împreună cu un cor de copii, un tenor italian și o orchestră simfonică.

Cu această ocazie, artistul a fredonat din nou "Ciobănaș cu trei sute de oi", potrivit ȘtirileProTV.ro

Citește și: Toto Cutugno, îndrăgostit de România. A interpretat memorabil "Ciobănaș cu 300 de oi" în limba română- VIDEO

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI