Cariera sa a fost afectată de o boală psihică gravă şi de anii petrecuţi într-un spital psihiatric din Texas. 

Decesul a fost confirmat de fratele său Mikel producătorului Bill Bentley, care a lucrat cu artistul la albumul tribut din 1990 "Where the Pyramid Meets the Eye". 

"Roky a trăit în atât de multe lumi, încât nu puteai ţine pasul cu el", a declarat Bentley pentru Variety.

"A trăit mult şi nu mereu pe această planetă". 

Născut Roger Kynard Erickson în Austin, el a înfiinţat prima sa trupă, The Spades, adupă ce a renunţat la liceu în 1965. Mai târziu, în acelaşi an, a format 13th Floor Elevators.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citeste si: Atac armat în SUA: Cel puțin 12 oameni au fost uciși. Cine este autorul

Odată cu lansarea albumului de debut, "The Psychedelic Sounds Of The 13th Floor Elevators", în 1966, single-ul "You’re Gonna Miss Me" a devenit o emblemă a mişcării grange-rock din anii 1960.  

The 13th Floor Elevators va ma lansa trei albume, ultimul fiind "Bull of the Woods" în 1969.

Citeste si: VIDEO| Vedetele și mâncarea personalizată

"Roky a însemnat multe lucruri pentru numeroşii săi admiratori şi ne-a lăsat moştenire stilul său remarcabil şi talentul său poetic şi artistic extraordinar. Lumea muzicii rock, aşa cum o cunoaştem acum, este aproape de neconceput fără Roky Erickson, a spus Billy F. Gibbons de la ZZ Top. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si