Close sidebar
Close sidebar

Doliu în presa din România! Un jurnalist cunoscut a murit la scurt timp după vaccinarea anti-Covid

Un cunoscut jurnalist din România, președintele Societății pentru Cultură și Literatură Română din Bucovina, a murit la vârsta de 76 de ani, la câteva zile după administrarea dozei anti-coronavirus.

Razvan Ilie,

Profesorul și cărturarul Gheorghe Dolinski, jurnalist cultural la cotidianul „Crai nou”, a murit chiar de ziua sa, transmite presa locală.

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Profesorul și cărturarul Gheorghe Dolinski, jurnalist cultural la cotidianul „Crai nou”, a murit chiar de ziua sa, transmite presa locală.

După ce și-a făcut vaccinul, profesorului Dolinski i s-a făcut rău și a murit la scurt timp după asta, la vârsta de 76 de ani, informează Romania TV.

Citeste si: Tragedie. 19 oameni au murit pe loc într-o explozie uriașă. "Bilanțul va crește în următoarele ore"

Cine a fost Gheorghe Dolinski 

De-a lungul activității sale, profesorul a scris sute de articole în presa locală, iar pentru comunitatea din Arbore și-a adus o contribuție importantă prin scrierile sale. Trebuie amintite aici ”Arbore, străveche vatră de etnografie și folclor”, dar și ”Personalități arborene”.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Gheorghe Dolinski a primit în anul 2004 medalia ”Meritul cultural” în rang de cavaler din partea președintelui României.

Gheorghe Dolinski a fost pasionat de filatelie și a participat la mai multe expoziții naționale și internaționale, unde a primit peste 250 de premii în perioada 1990-2016, potrivit monitorulsv.

De-a lungul activității sale, profesorul a scris sute de articole în presa locală Gheorghe Dolinski

Foștii colegi de la Societatea pentru Cultură și Literatură Română din Bucovina au transmis un ultim mesaj pentru cel care a condus destinele organizației în ultimii ani:

Cu adâncă durere și profund regret, Societatea pentru Cultura și Literatura Română în Bucovina anunță trecerea la cele veșnice, după o scurtă și grea suferință, a celui care a fost profesor Gheorghe Dolinski, în vârstă de 76 de ani, intelectual de o deosebită valoare, cu o bogată și îndelungată carieră pedagogică, om de presă și televiziune, scriitor și publicist, președinte în exercițiu al societății noastre.

Îi vom păstra o vie și neștearsă amintire. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI